NHL: Calgary s Ružičkom vyhralo ôsmy duel za sebou, Scheifele sa blysol hetrikom

TA3 TASR
17.2.2022 07:31

Hokejisti Calgary v zostave so slovenským útočníkom Adamom Ružičkom vyhrali v zámorskej NHL ôsmy duel za sebou. Na domácom ľade zdolali Anaheim 6:2. Mark Scheifele sa piatym hetrikom v kariére výrazne podieľal na víťazstve Winnipegu nad Minnesotou 6:3.

NHL: Calgary s Ružičkom vyhralo ôsmy duel za sebou, Scheifele sa blysol hetrikom
TASR/AP

Dvoma gólmi a asistenciou sa pod triumf Calgary podpísal švédsky útočník Elias Lindholm. Tri body s bilanciou 1+2 si pripísali aj jeho spoluhráči z elitnej formácie Matthew Tkachuk a Johnny Gaudreau. Ružička skóroval v dvoch predchádzajúcich dueloch, tentoraz mal štyri neúspešné strelecké pokusy. Odohral 10:09 min, zaznamenal mínusový bod a v prvej tretine si odsedel dvojminútový trest za faul lakťom.

Scheifele tromi gólmi za sebou otočil skóre v prospech Winnipegu v súboji s Minnesotou z 0:1 na 3:1. Skóroval v piatom zápase za sebou a pridal aj jednu asistenciu. Kapitán Jets Blake Wheeler si pripísal štyri asistencie. Skóre na 6:3 pre domácich spečatil do prázdnej bránky Paul Šťastný.

Americký útočník Jack Eichel debutoval v drese Vegas Golden Knights. Zápas proti Coloradu Avalanche bol pre neho prvý od novembrového prestupu z Buffala, jeho tím však prehral doma s Coloradom 0:2. Čisté konto s 29 zásahmi zaznamenal brankár hostí Darcy Kuemper.

Výsledky NHL:

Winnipeg - Minnesota 6:3

Carolina - Florida 2:3 pp

Calgary - Anaheim 6:2

Vegas - Colorado 0:2

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok