Pokovič: Verím, že zo skupinového zápasu proti Fínom sa poučíme, je dôležité, aby hráči nefaulovali

TA3
16.2.2022 21:35

Hokejisti vykresali na Slovensku iskierku pozitívnej energie. Po všetkých tých strastiach z pandémie a politických súbojoch sme to už veľmi potrebovali. Môže partia okolo Hrivíka, Cehlárika a Slafkovského siahnuť na olympijské medaily? Čo by sme mali zmeniť v hre proti Fínom, aby sme im vrátili požičané z prvého zápasu a z olympiády vo Vancouveri? V relácii Téma dňa odpovedal reprezentačný hokejový tréner Ľubomír Pokovič.

Pokovič: Verím, že zo skupinového zápasu proti Fínom sa poučíme, je dôležité, aby hráči nefaulovali
TASR / Martin Baumann

Pokovič o víťazstve nad Američanmi

Slovenskí hokejisti si druhýkrát v histórii zahrajú o medaily na zimnej olympiáde. Skvelý výkon Slovákov zhodnotil aj Pokovič, ktorý povedal, čo rozhodlo o našej výhre nad Spojenými štátmi. „Rozhodol výborný výkon brankára, rozhodla disciplína, rozhodla to, že sme dokázali ubrániť presilovky súpera. Dokonca sme hrali v trojici proti piatim Američanom. Rozhodlo hlavne aj to, že sme to nevzdávali až do poslednej sekundy a aj za toho nepriaznivého stavu sme ešte aj ubránili štyri minúty pred koncom jedno oslabenie, kde sa zdalo, že sme už možno stratili ten potrebný čas," uviedol. Dokázali sme urobiť ešte aj v hre bez brankára veľký tlak pred súperovou bránou, dostať ten puk až do bránkoviska súpera a tam naozaj fyzicky veľmi zdatný Marek Hrivík ten puk dorazil do brány,“ zhodnotil.

Pokovič vyzdvihol aj skvelé výkony Juraja Slafkovského. Poznamenal, že proces s mladými hráčmi na Slovensku beží a verí, že takých talentov ako on bude pribúdať. „Mužstvá sú zabezpečené dobrými slovenskými mládežníckymi trénermi, ktorí sa vyznajú vo svojej profesii,“ uviedol. Slafkovský je podľa neho výnimočný talent. „V sedemnástich rokoch je fyzicky veľmi zdatný a na ľade patrí medzi tých fyzicky najsilnejších hráčov.“ 

Pokovič verí, že zo skupinového zápasu s Fínmi sa poučíme. „Je naozaj dôležité, aby hráči nefaulovali, pretože Fíni majú veľmi dobrú presilovku. Vedia si puk aj podržať aj dať z prvej či dobre vystreliť,“ povedal Pokovič v súvislosti s blížiacim sa zápasom Slovenska proti Fínsku, ktorý hráme v piatok.

„Treba určite nadviazať na tú hru, s akou sme hrali proti Američanom. Dať si pozor na tie situácie, ale aj na tých hráčov. Nepúšťať ich pred nášho brankára, aby ľahko clonili, pretože Fíni na to hráčov majú. Jednoducho hrať veľmi disciplinovane, nerobiť fauly a hlavne nepúšťať Fínov do prečíslení, pretože v tom sú oni majstri a vedia to zakončiť,“ doplnil.

Krásne spomienky na Vancouver

Na zimnú olympiádu vo Vancouveri má len tie najlepšie spomienky. Podotkol, že semifinálový zápas proti Kanade patrí k jeho najkrajším hokejovým zážitkom. „Kanaďanov sme v tretej tretine nepustili z pásma, stále sme hrali u nich a dobýjali bránu. V tej hale zrazu nastalo úplné ticho, bolo tam počuť, ako sú ti kanadskí fanúšikovia úplne šokovaní.“

Celú reláciu Téma dňa s Ľubomírom Pokovičom si môžete pozrieť aj tu:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok