Farmári a autodopravcovia protestujú aj na východe. Zablokovali horský priechod Dargov

TA3
16.2.2022 16:34

Protest farmárov a autodopravcov na východe Slovenska pokračuje. Poľnohospodári zablokovali dopravu na horskom priechode Dargov. Protesty nechcú ukončiť, kým neodstúpi minister pôdohospodárstva. Minister Vlčan hovorí o protizákonných požiadavkách.

Predstavitelia iniciatívy poľnohospodárov nechcú, aby agrorezort viedol Samuel Vlčan. Podmienky pre hospodárenie malých a veľkých roľníkov sú podľa nich mimoriadne zlé a nepomôže ani ministrom avizovaných 110 miliónov eur.

Minister uviedol, že niektoré s požiadaviek poľnohospodárov ho zaskočili a majú byť v rozpore so zákonom. „Aby boli členmi porady vedenia a ďalšie požiadavky, ktoré sú nezlučiteľné s platný právom na Slovensku. To čo žiadajú oni je v rozpore povedzme s tým čo žiadajú iné združenia,“ hovorí Vlčan.

Podľa Cenknera bude protest na Dargove v prípade nesplnenia ich požiadavky aj ďalšie dni pokračovať a čas blokovania priechodu sa bude predlžovať, "keďže všetci títo poľnohospodári už toho majú dosť".

"Polícia situáciu na horskom priechode monitoruje, v prípade potreby bude adekvátne a v zmysle zákona reagovať," uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok