Tanky a obrnená technika sa podľa Ruska z vojenských cvičení už mali vrátiť

TA3 TASR
16.2.2022 13:45

Ruské ministerstvo obrany v stredu informovalo, že jednotky tankového vojska Západného vojenského okruhu po ukončení plánovaných cvičení naložili obrnené vozidlá na železničné vagóny a vydali sa do miest svojho stáleho nasadenia vzdialených do 1000 kilometrov.

Tanky a obrnená technika sa podľa Ruska z vojenských cvičení už mali vrátiť
TASR/AP

Agentúra Interfax uviedla, že región, v ktorom sa cvičenia uskutočnili, nebol vo vyhlásení rezortu obrany špecifikovaný. Už v utorok ruské ministerstvo obrany oznámilo, že jednotky Západného a Južného vojenského okruhu sa začínajú vracať z cvičení na svoje základne, pričom tiež po železnici alebo po cestách.

Južný vojenský okruh spresnil, že vojenský personál a technika sa vracajú z cvičení na polostrove Krym, ktorý Rusko V ROKU 2014 anektovalo, pričom Ukrajina ho naďalej považuje za svoje - dočasne okupované - územie. Napriek informáciám o odsune ruských jednotiek  Severoatlantická aliancia zatiaľ nezaznamenáva známky deeskalácie na hranici medzi Ruskom a Ukrajinou, uviedol v stredu generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

V reakcii na to hovorca prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov v stredu v Moskve vyhlásil, že NATO má problémy s adekvátnym hodnotením situácie na hraniciach Ruskej federácie a Ukrajiny, dodal Interfax. Spojené štáty, ďalšie krajiny NATO a Ukrajina už niekoľko týždňov hovoria o koncentrácii ruských jednotiek pri ukrajinských hraniciach a o hrozbe ruskej invázie. Moskva však tvrdí, že Rusko nemá v pláne podniknúť žiadnu agresiu proti Ukrajine.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok