Hrozby USA nás už unavujú, vyhlásil Peskov. Ocenil však, že Biden chce ďalej rokovať

TA3 TASR
16.2.2022 13:18

Kremeľ v stredu označil za "pozitívne", že prezident Spojených štátov Joe Biden chce pokračovať v rokovaniach ohľadom krízy vyvolanej zoskupovaním tisícok vojakov na ukrajinských hraniciach. Moskva tak reagovala na prísľub šéfa Bieleho domu z utorka, že sa bude usilovať o diplomatické riešenie konfliktu.

Hrozby USA nás už unavujú, vyhlásil Peskov. Ocenil však, že Biden chce ďalej rokovať
TASR/AP

"Je pozitívne, že americký prezident (Biden) takisto prejavil pripravenosť na začatie serióznych rokovaní," povedal novinárom hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Dodal, že takéto rozhovory "budú veľmi komplexné a budú si vyžadovať flexibilitu na oboch stranách".

Biden na tlačovej konferencii v utorok však tiež varoval, že stále je "možné", že Rusko zaútočí, a sú podľa neho pripravené prísne odvetné sankcie. Peskov v tejto súvislosti poznamenal: "Samozrejme, radšej by sme boli, keby sme (od USA) nemuseli počúvať hrozby o tom, čo sa stane, ak niečo spravíme alebo nespravíme." "Tieto hrozby nás už unavujú," dodal.

Hoci Rusko tento týždeň ohlásilo ukončenie niektorých z rozsiahlych vojenských cvičení na hraniciach s Ukrajinou, Biden v utorok poznamenal, že Washingtonu a jeho spojencom sa zatiaľ nepodarilo overiť, že by Moskva skutočne sťahovala svoje vojenské sily z okolia hraníc s Ukrajinou.

Kremeľ podľa agentúry Interfax v stredu tiež kritizoval Severoatlantickú alianciu za to, akým spôsobom vyhodnocuje situáciu ohľadom konfliktu Moskvy s Kyjevom. Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg totiž krátko predtým upozornil na to, že "dosiaľ na mieste nevidíme žiadnu deeskaláciu". "Práve naopak: Zdá sa, že Rusko naďalej pokračuje v hromadení vojakov," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok