V Česku stíhajú kňaza, ktorý odrezal mužovi semenník. Duchovný je údajne zo Slovenska

TA3/hm
16.2.2022 14:00

Česká polícia zatkla po niekoľkomesačnom vyšetrovaní minulý týždeň 35-ročného kňaza, ktorého podozrievajú z nelegálneho zákroku, pri ktorom mal v rámci drsného sexuálneho rituálu odstrániť inému mužovi časť pohlavným orgánov. Kňaza, ktorý údajne pochádza zo Slovenska, budú stíhať na slobode. Hrozí mu až osem rokov väzenia.

kňaz kostol 1140 px (SITA/AP)
SITA/AP

Informovali o tom Novinky.cz. Lekári v Karlových Varoch ošetrovali počas minulého leta muža s rozsiahlym zápalom v rozkroku. Po tom, ako lekári zistili, že rana súvisí neodborným odstraňovaním časti jeho genitálií, prípad nahlásili polícii. Kriminalisti po niekoľko mesačnom vyšetrovaní zatkli v prípade mladého kňaza z Vysočiny, ktorého podozrievajú, že nelegálny zákrok mužovi vykonal v rámci sexuálnych hier. Počas domovej prehliadky mu mali zaistiť napríklad aj chirugické nástroje.

Uspokojujú sa extrémnym sadizmom

Podľa zistení denníka Právo má ísť o kňaza pôvodom zo Slovenska, ktorého vysvätili v roku 2017. "Do kontaktu s poškodeným sa mal dostať cez internet v komunite ľudí, ktorí vyznávajú extrémny sadizmus na dosiahnutie sexuálneho uspokojenia. Po vzájomnej dohode za ním prišiel do jeho bytu v Chebe, kde mu podľa obvinení urezal jeden semenník bez akejkoľvek anestézy," uvádzajú novinky.cz. Podľa informácií CNN Prima News sa mal zranený muž dohodnúť s kňazom na určitej forme pearcingu, kňaz mal naopak tvrdiť, že sa dohodli na amputácii.

Krajský štátny zástupca Martin Rykl pre český denník Právo potvrdil, že v prípade začali trestné stíhanie 35-ročného muža zo zločinu neoprávneného odobrania tkanín a orgánov. Ak by nedošlo k nečakanej komplikácii vo forme zápalu, polícia by sa o prípade zrejme ani nedozvedela. Pre obavy z opakovania podobných situácií požiadali v prípade 35-ročného kňaza o väzbu. Okresný súd v Chebe nakoniec rozhodol, že bude kňaza stíhať na slobode.

Súd tiež prijal písomný sľub obvineného, že bude viesť poriadny život, bude sa vyvarovať trestnej činnosti a bude spolupracovať s políciou. Ako uviedol pre Novinky.cz hovorca súdu Petr Holub, súd rozhodol aj o dohľade probačného úradníka a prijal tiež ponuku cirkvi, ktorá sa za správanie obvineného "spolubrata" zaručila. 

Ako ďalej portál uvádza, počas vypočúvania pred sudcom sa mal 35-ročný kňaz čiastočne ku skutku priznať. V prípade nechajú vypracovať aj znalecký posudok od psychiatrov o tom, či obvinený netrpí určitou formou sexuálnej deviácie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok