Tesne pred svojím štartom videl vyrovnávajúci gól. Hokejistom držal palce aj Žampa

TA3 TASR
16.2.2022 08:49

Slovenský lyžiar Andreas Žampa štartoval do druhého kola slalomu na ZOH 2022 v Pekingu so zvýšeným adrenalínom. Tesne pred tým, ako vyrazil na trať, totiž videl vyrovnávajúci gól slovenských hokejistov v závere štvrťfinálového duelu s USA.

Tesne pred svojím štartom videl vyrovnávajúci gól. Hokejistom držal palce aj Žampa
TASR/Martin Baumann

A hoci svoju jazdu nedokončil, v cieli mal obrovskú radosť. Tú dal najavo ihneď po tom, ako mu redaktor TASR prezradil, že Peter Cehlárik premeneným nájazdom rozhodol celý duel a poslal Slovákov do semifinále.

"Lepšia správa dnes nebude. Dúfam, že sú všetci na Slovensku hore. Fakt klobúk dole pred každým, kto je v tíme. A pred celý slovenským hokejom. Vo Vancouveri sme mali smolu, ale títo mladí chalani, to je fakt jazda," uviedol mladší zo súrodeneckej dvojice Žampovcov.

Tesne pred štartom druhého kola videl 28-ročný lyžiar, ako Marek Hrivík vyrovnal stav zápasu na 2:2. "Videl som to na internete, mimochodom, ten gól som tam dotlačil očami." Vypadnutie Žampu prišlo po chybe, slovenský lyžiar sa nepríjemne pretočil, ale ku zraneniu neprišlo. "Nič mi nie je. Ale ešte na štarte som videl gól na 2:2, chalani ma nabudili. Ale nabudili až príliš, lebo som vedel, že to v rovine musím pustiť, ale prehnal som to," povedal slovenský olympionik.

Bratia Žampovci sa ešte predstavia v tímovej súťaži, v nej nastúpia pravdepodobne proti USA. A Andreas si želá rovnaký rezultát, ako v hokeji: "No poviem tak, že 1:0 to už je, najhoršie to môže byť remíza. Ale dáme do toho všetko, aby to bolo 2:0. My odlietame 22. ráno, takže verím, že pôjdeme spolu so zlatými hokejovými chlapcami."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok