Dopravcovia plánujú ďalšiu blokádu. Obmedziť premávku sa pokúsia aj na hraničných priechodoch Šahy a Trstená

TA3 TASR
15.2.2022 20:47

Protestujúci dopravcovia sa z Bratislavy presunuli k hraničnému priechodu Kúty, kde v utorok večer blokovali výjazd z parkoviska. K zablokovaniu hraníc v nočných hodinách pre riziko zníženia bezpečnosti cestnej premávky nepristúpili, o blokádu sa pokúsia v stredu (16. 2.). Zároveň dopravcovia plánujú obmedziť premávku aj na hraničných priechodoch Šahy a Trstená.

kamión kamióny nakladiak (SITA)
SITA

Zablokovanie hraníc v nočných hodinách by si podľa Skalu vyžiadalo svetelnú signalizáciu, ktorú dopravcovia nemajú. "Aby sme sa namočili do problémov, to nechceme," povedal Skala. Odloženie alebo zrušenie plánovanej blokády podmienil pozvánkou na rokovanie s kompetentnými. Medzi požiadavky dopravcov patrí zníženie mýta aj cestnej dane o 30 %. Vzhľadom na výrazný rast cien požadujú dopravcovia aj zníženie daní z motorových palív. Pozornosť si chcú vynútiť najmä obmedzovaním trás, po ktorých sa presúvajú kamióny.

Ministerstvo dopravy a výstavby SR po blokácii niektorých bratislavských ulíc v pondelok 14. 2. odsúdilo to, aby si autodopravcovia blokovaním premávky "robili rukojemníkov zo slušných ľudí, ktorí sa potrebujú dostať do práce či za lekárom". "Takýto nátlakový spôsob, navyše za účasti fašistov, odsudzujeme a považujeme ho za mimoriadne nešťastný," dodal v pondelok hovorca rezortu dopravy Ivan Rudolf.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok