K autodopravcom sa pridali aj farmári. Poľnohospodárskymi strojmi obmedzujú premávku na priechode Dargov

TA3
15.2.2022 17:04

Na východe Slovenska sa k štrajku autodopravcov pridali farmári a niekoľko lesníkov. Poľnohospodárskymi strojmi obmedzujú premávku na horskom priechode Dargov. Požadujú odstúpenie ministra pôdohospodárstva Samuela Vlčana.

"Ignorácia od predstaviteľov vlády a ministerstva pôdohospodárstva, s ktorým už vlastne jednať ani nechceme, nás momentálne donútila k tvrdému zablokovaniu priechodu Dargov. Bude zablokovaný približne od 15.00 do 17.00 h," uviedol predseda IPIF Ján Cenkner. 

Združenie farmárov žiada okamžité odvolanie ministra pôdohospodárstva Samuela Vlčana, ktorý podľa nej nezvláda tento rezort. Zároveň žiada stretnutie s premiérom Eduardom Hegerom.

Podľa Cenknera bude protest na Dargove v prípade nesplnenia ich požiadavky aj ďalšie dni pokračovať a čas blokovania priechodu sa bude predlžovať, "keďže všetci títo poľnohospodári už toho majú dosť".

"Polícia situáciu na horskom priechode monitoruje, v prípade potreby bude adekvátne a v zmysle zákona reagovať," uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok