Na západe chodia diviaky do divadla, na východe vydry do potravín. Policajti zažili kuriózny výjazd

TA3 TASR
15.2.2022 15:45

Prešovskí mestskí policajti majú za sebou kuriózny výjazd do obchodu s potravinami. V jednej z predajní na Ulici 17. novembra sa v nedeľu (13. 2.) pod regálom skrývala vydra riečna.

Na západe chodia diviaky do divadla, na východe vydry do potravín. Policajti absolvovali kuriózny výjazd
TASR/AP

Príslušníci mestskej polície zvieratko odchytili a bez zranení vypustili do prírody. "Vyškolený pracovník mestskej polície zviera odchytil a umiestnil do prepravnej klietky. Keďže išlo o chránený druh, ďalší postup mestskí policajti konzultovali s pracovníkom ochrany prírody. Vzhľadom na to, že vydra nebola zranená, na základe odporúčania ju následne vypustili do voľnej prírody, mimo zastavanú oblasť, pri rieke Torysa," uviedol hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

Vydra mesto Prešov

Obyvatelia hlavného mesta majú iné starosti. V Bratislave sa vo zvýšenej miere vyskytujú diviaky, na sociálnych sieťach sa objavili videá diviačej rodiny na električkovej trati alebo zmäteného zvieraťa, ktoré takmer vbehlo do budovy Slovenského národného divadla.

Diviaky v Bratislave nakukujú do divadla a pretekajú sa s električkami. Na vine je vraj klimatická zmena reprofoto Polícia SR - Bratislavský kraj

"Aj počas bieleho dňa sa ľudia v blízkosti svojich domovov stretávajú s diviakmi. Vyvoláva to vážne znepokojenie a obavy o vlastnú bezpečnosť," uviedla Dana Čahojová, starostka mestskej časti Karlova Ves.

Dôvodom, prečo sa diviaky objavujú v Karlovej Vsi, ale aj okolitých častiach Bratislavy, je podľa karloveskej samosprávy ich premnoženie a zároveň aj zvýšený pohyb ľudí v prímestských lesoch. V uplynulých dňoch diviakov zaznamenali na električkovej trati na Nábreží armádneho generála Ludvíka Svobodu či pred vchodom do novej budovy Slovenského národného divadla.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok