FOTO: Vlhová po návrate z Pekingu: V prvom rade sa pozerám na seba, odchod z olympiády neľutujem

TA3
15.2.2022 11:55

Zlatá medailistka Petra Vlhová po návrate z Pekingu vystúpila pred novinármi na tlačovej besede. Svoj úspech si uvedomuje postupne, ako povedala. Naša najúspešnejšia lyžiarka si sama pre seba si opakuje, že je olympijskou víťazkou, čo sa človeku nepodarí "každý deň".

Ide o glóbus

Rozhodnutie neštartovať v alpskej kombinácii Vlhová absolútne neľutuje. "Nebolo to jednoduché rozhodnutie, ale v prvom rade sa pozerám na seba, nie na ostatných," povedala. Vlhová nechce porovnávať, či bol náročnejší boj o olympijské zlato alebo o krištáľový glóbus. "Či tam alebo tam, bolo to veľmi ťažké, či ide o menzálnu či fyzickú stránku," zhodnotila. 

Vlhová zdôraznila, že na boj v ďalších olympijských disciplínach jej chýbala motivácia. Na glóbus sa však cíti silno motivovaná, pretože vie, že môže byť veľmi silná, "ešte tento posledný mesiac". "Určite urobím všetko pre to, aby som bola stopercentná a dám do toho všetko," potvrdila.

Ako sa naša lyžiarka cítila bezprostredne po pretekoch? "Bola som veľmi šťastná, bol to môj sen a možno aj sen mojich ľudí v tíme. Bola som veľmi šťastná, že za celé tie roky, v podstate za celý môj život, som dokázala urobiť maximum pre to, aby som sa stala olympijskou víťazkou," vyjadrila sa.

Vlhovú zlato vyčerpalo

Vlhová sa po výhre v  slalome prekvapivo rozhodla na ZOH v Pekingu nepokračovať. Jej tréner Mauro Pini vysvetlil rozhodnutie skončiť tým, že má pretrvávajúce bolesti zapálenej členkovej šľachy ľavej nohy. Pre tento problém vynechala piatkový super-G a nenastúpila ani na sobotňajší prvý tréning zjazdu. Vlhovej tréner dodal, že zápal trápi Petru už od novembra. Keď skúsila deň po olympijskom víťazstve trénovať, bolesť bola príliš silná.

Vlhová zdôraznila, že boj o olympijské zlato v slalome bol pre ňu fyzicky i mentálne vyčerpávajúci. Po návrate z olympiády sa chce čo najlepšie pripraviť na ďalšie preteky Svetového pohára a zabojovať o obhajobu veľkého glóbusu.

"Určite to nebolo ľahké rozhodnutie. Trápi ma zranenie, ale nie je zasa také rozsiahle, aby ma limitovalo nastúpiť v kombinácii. Dlho som o tom premýšľala. Celý život som chcela získať olympijské zlato v slalome, mentálne aj fyzicky ma to vyčerpalo. Som prázdna, všetko som dala do toho slalomu. Cítim, že by som v kombinácii nebola stopercentná, mohla by som sa zraniť," uviedla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok