Televízia TA3 v inscenácii Divadla Nová scéna

TA3
15.2.2022 06:30

Televízia TA3 vstúpila do priamej spolupráce s Divadlom Nová scéna pri tvorbe inscenácie Elektrický anjel. Bude doslova jej súčasťou. Ide o hru súčasného rumunského autora Radu Macriniciho, ktorá prináša tému duševného zdravia dnešnej mladej generácie.

Televízia TA3 v inscenácii Divadla Nová scéna
TA3/David Duducz

Daný problém reflektuje aj prostredníctvom mediálneho priestoru spoločnosti. V hre je to imaginárne televízne spravodajstvo, oznamujúce mystifikačnú správu absurdného znovuzavedenia trestu smrti. Od tejto ,,bežnej správy,, sa potom odvíja celý rad situácií, ktoré vyvolávajú množstvo otázok, najmä o nás samých. O strate morálnych hodnôt a istôt nielen mladej generácie.

Režisérom inscenácie je Svetozár Sprušanský, v hre účinkuje okrem profesionálnych hercov Divadla Nová scéna moderátor spravodajstva TA3 Alfonz Šuran a spravodajcovia Lenka Ježová a Patrik Jáger.

Televízia TA3 spolupracuje s Divadlom Nová scéna na novej inscenácii. TA3/David Duducz

Alfonz Šuran: „Televízne spravodajstvo moderujem už takmer 30 rokov, ale v niektorých momentoch som sa pri tvorbe inscenácie doslova zapotil. Naplniť predstavy režiséra o emócii, jej vývoji vôbec nie je jednoduché. Je to niečo, s čím sa v reálnom spravodajstve dúfam ani nestretneme. Aj keď človeka to núti premýšľať, aký je dosah správ, ktoré oznamujeme. Aký obrovský vplyv na spoločnosť a jednotlivca majú. Hra nám aj pripomína, ako sa cez pandémiu z našich životov vytratila kultúra komunikácie a ľudskosť. Nahradila ju vulgarita, krutosť a povrchnosť. Dokážeme to ešte zvrátiť?, pýtam sa sám seba.“

O výsledku spolupráce televíznych moderátorov s divadelníkmi sa môžete presvedčiť aj sami, premiéra bude 24. februára 2022 v netradičnom hracom priestore Kotolne Fakulty architektúry a dizajnu STU, kde Divadlo Nová scéna bude inscenáciu aj pravidelne uvádzať.

Zábery z nakrúcania si môžu diváci pozrieť aj v Televízii TA3 vo viacerých formátoch.

Televízia TA3 má už 20 rokov nezastupiteľné miesto na slovenskom mediálnom trhu ako jediná spravodajská televízia. Patrí medzi najdôveryhodnejšie mediálne značky, čo opakovane potvrdzujú prieskumy britského Inštitútu Reuters pre výskum žurnalistiky na Oxfordskej univerzite.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok