Žilinská prokuratúra zrušila obvinenie poslankyni parlamentu z OĽANO Kaveckej

TA3 TASR
14.2.2022 13:06

Starostke obce Kunerad a poslankyni Národnej rady SR Monike Kaveckej zrušila Okresná prokuratúra Žilina obvinenie pre zločin machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe.

"Dôvodom zrušenia uznesenia je formálne pochybenie v opise skutku, v ktorom chýba vyjadrenie úmyslu spôsobiť inému škodu alebo zadovážiť sebe alebo inému prospech," spresnil hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan. Bez toho podľa jeho slov nie je možné hovoriť o spáchaní trestného činu, a preto bolo potrebné predmetné uznesenie vyšetrovateľa Policajného zboru zrušiť a vrátiť na ďalšie konanie.

Potvrdila to Kavecká aj hovorca Krajskej prokuratúry Žilina Martin Kokles. Kavecká si v pondelok prevzala list z okresnej prokuratúry, v ktorom sa píše, že uznesenie o vznesení obvinenia sa ruší a prípad sa vracia späť vyšetrovateľovi. 

"Nechcela by som sa vyjadrovať k tomu, pokiaľ nedostanem ospravedlnenie od nadácie Zastavme korupciu a od poslanca NR SR Richarda Rašiho (nezaradený) za ich nepravdivé vyjadrenia v médiách," uviedla. Nechce mediálne vystupovať, aby neovplyvňovala vyšetrovanie a orgány činné v trestnom konaní.

Obvinenie vzniesol vyšetrovateľ vo veci zvýhodnenia jedného z uchádzačov vyhlásenej verejnej súťaže. Nadácia Zastavme korupciu upozornila na prípad pred pol rokom. "Starostka najprv prenajala pozemky súkromnej firme a potom v súťaži, ktorá podľa nás bola fiktívna, povedala, že nájomné byty sa môžu stavať iba na tejto konkrétnej parcele," tvrdí nadácia. Kavecká obvinenie považovala za absurdné.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok