FOTO: Polčas Super Bowl ovládli hviezdy rapu, Eminem po megahite protestne pokľakol

TA3 ČTK hm
14.2.2022 12:34

Hiphop, rap a R&B ovládli zábavné programy počas Super Bowl - polčasu finále ligy amerického futbalu NFL. Na scéne sa v noci na pondelok SEČ predstavili hviezdy ako Snoop Dogg, Dr. Dre, Eminem, Mary J. Bligeová, Kendrick Lamar a prekvapivo ako hosť aj raper 50 Cent. Eminem po tom, čo dospieval svoj hit Lose Yourself, pokľakol a napodobnil gesto hráča Colina Kaepernicka.

FOTO: Super Bowl
TASR/AP

Kaepernick v roku 2016 vyvolal v USA veľké reakcie, kedy rovnako ako Eminem pokľakol pri hraní hymny pred zápasom a vyjadril podporu hnutiu proti policajného násiliu na afroameričanoch.

Šestica hudobníkov obklopená tanečníkmi predviedla na štadióne na okraji Los Angeles niekoľko svojich veľkých hitov, medzi nimi nechýbali The Next Episode, California Love, In Da Club a Family Affair. Scénu tvorilo akési malé mestečko s domami, obchodmi a luxusnými autami.

Super Bowl Profimedia

Dre a Snoop Dogg pred predstavením uviedli, že NFL mala prijať rap a hiphop už pred rokmi. Raperi sa na Super Bowle objavili už skôr, ale vždy po boku popových a rockových hudobníkov. "Bola to tá najlepšia polčasová show, ktorú som kedy videl," napísala na Twitteri basketbalová legenda Los Anegeles Lakers LeBron James.

V americkej tlači sa objavila v nedeľu správa, podľa ktorej vedenie NFL požiadalo Eminena, aby v priebehu predstavenia nepokľakol. Hovorca NFL Brian McCarthy to poprel.

Super Bowl je každoročne v USA nielen veľkou športovou udalosťou, ale tiež mimoriadnou príležitosťou pre reklamný priemysel a hudobným sviatkom. V predošlých rokoch počas polčasu finále NFL zaspievali napríklad Michael Jackson, Madonna, Prince alebo Rolling Stones. Iba v Spojených štátoch zápas sleduje v televízii okolo 100 miliónov ľudí.

Medzi divákmi na vypredanom štadióne boli tento rok herci Ben Affleck, Matt Damom a Charlize Theronová či speváčka Jennifer Lopezová, The Weeknd a Cardi B. Hymnu pred začiatkom stretnutia zaspievala country hviezda Mickey Guytonová. Do finále NFL sa tento rok nečakane prebojovali tímy Los Angeles Rams a Cincinnati Bengals, losangeleský tím bol nakoniec úspešnejší.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok