Čerňanská skončila v monoboboch v Pekingu na 17. priečke. Zlatá medaila putuje do Spojených štátov

TA3 TASR
14.2.2022 06:51

Americká bobistka Kaillie Humphriesová získala na ZOH 2022 v Pekingu zlatú medailu v ženskej súťaži monobobov. V súčte časov štyroch jázd triumfovala s obrovským náskokom 1,54 sekundy pred krajankou Elanou Meyersovou Taylorovou, bronz si v novej olympijskej disciplíne vybojovala Kanaďanka Christine de Bruinová (+1,76 s). Slovenská reprezentantka Viktória Čerňanská obsadila 17. priečku (+5,98 s).

Čerňanská skončila v monoboboch v Pekingu na 17. priečke. Zlatá medaila putuje do Spojených štátov
TASR / Martin Baumann

Čerňanská sa po prílete do Číny musela vyrovnať s absenciou trénera a bývalého olympionika Milana Jagnešáka, šéf Slovenského zväzu bobistov strávil pre nejasný výsledok PCR testov osem dní v pekinskej izolácii. Nemohol tak pomôcť Čerňanskej počas prvých dní na ZOH. 

Devätnásťročná Slovenka figurovala po polovici súťaže v ľadovom tobogane v Jen-čchingu na 15. priečke, po pondelkovej tretej jazde si pohoršila o dve miesta. Majsterka sveta do 23 rokov si už v záverečnej jazde svoje umiestnenie nevylepšila a v 20-člennom štartovom poli obsadila 17. priečku.

Humphriesová triumfovala na ZOH v Pekingu krátko po tom, ako jej začiatkom decembra udelili americké občianstvo. Dvojnásobná majsterka sveta a držiteľka dvoch zlatých olympijských medailí v dvojboboch vynechala po hrách v kórejskom Pjongčangu celú nasledujúcu sezónu. 

Dôvodom bolo údajné obťažovanie a zlý prístup kanadského tímu, po tejto kauze už viac nechcela reprezentovať svoju rodnú krajinu. Humphriesová je tiež celková trojnásobná víťazka seriálu Svetového pohára a držiteľka bronzu zo ZOH 2018.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok