Nebolo to ľahké rozhodnutie, priznala Vlhová. Boj o zlato ju vyčerpal mentálne aj fyzicky

TA3 TASR
13.2.2022 15:46

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová už na ZOH v Pekingu nebude súťažiť. Trápi ju zápal členkovej šľachy. Vlhová v rozhovore pre RTVS tiež zdôraznila, že boj o olympijské zlato v slalome bol pre ňu fyzicky i mentálne vyčerpávajúci.

Nebolo to ľahké rozhodnutie, priznala Vlhová. Boj o zlato ju vyčerpal mentálne aj fyzicky
TASR

Po návrate z olympiády sa chce čo najlepšie pripraviť na ďalšie preteky Svetového pohára a zabojovať o obhajobu veľkého glóbusu.

"Určite to nebolo ľahké rozhodnutie. Trápi ma zranenie, ale nie je zasa také rozsiahle, aby ma limitovalo nastúpiť v kombinácii. Dlho som o tom premýšľala. Celý život som chcela získať olympijské zlato v slalome, mentálne aj fyzicky ma to vyčerpalo. Som prázdna, všetko som dala do toho slalomu," uviedla pre RTVS držiteľka siedmich medailí z vrcholných podujatí.

Cíti, že by v kombinácii nebola stopercentná a mohla by sa zraniť. "Po olympiáde ma ešte čaká dosť pretekov a mám šancu vyhrať veľký glóbus. Rozhodnutie neštartovať v kombinácii som spravila po konzultácii s Maurom a všetci v tíme ma podporili. Chcem ísť domov, urobiť si reset a byť na 120 percent pripravená na boj o veľký glóbus," dodala.

Z pôvodne plánovaných štyroch disciplín tak Vlhová štartovala len v dvoch. V obráku obsadila 14. miesto a v dramatickom slalome zvíťazila. Teraz sa začnú riešiť záležitosti okolo jej návratu na Slovensko.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok