Šatanovi sa páči výkon, ktorí predviedli hokejisti. Verí, že to vydrží do ďalšieho zápasu

TA3 TASR
13.2.2022 15:24

Záverečné skupinové vystúpenie slovenských reprezentantov na ZOH v Pekingu si pozrel naživo už aj Miroslav Šatan. Prezidentovi Slovenského zväzu ľadového hokeja sa páčil zlepšený výkon pri výhre nad Lotyšskom (5:2). Šatan verí, že tím Craiga Ramsayho zopakuje rovnaký nie v jednom, ale ešte vo viacerých zápasoch.

Šatanovi sa páči výkon, ktorí predviedli hokejisti. Verí, že to vydrží do ďalšieho zápasu
TASR

Slováci obsadili po výhre 3. miesto v C-skupine a následne čakali, akého súpera dostanú do kvalifikácie o štvrťfinále. "Lotyši nie sú jednoduchí súperi, celkom potrápili aj Fínov. Tento výsledok určite berieme a som rád, že sa presadili aj hráči, ktorí sa potrebovali chytiť v ofenzíve. Verím, že sme správne nastavení do najdôležitejšieho zápasu na turnaji," povedal Šatan o nadchádzajúcom súboji.

Zverencom trénera Ramsayho nevyšli úvodné dve stretnutia. Najprv prehrali s Fínskom vysoko 2:6 a nestačili ani na druhého severského súpera, keď podľahli Švédom 1:4. Podľa Šatana sa pod pomalý štart podpísali aj trampoty tímu s koronavírusom. Viacerí hráči mali pozitívne výsledky ešte v Bratislave a ďalší po prílete do Pekingu.

"Vedel som, že úvod turnaja bude ťažký vzhľadom na okolnosti, ktoré sme zažívali posledné dva týždne pred turnajom. Opatrenia, pozitívni hráči, ani pár dní pred začiatkom ZOH sme nemali kompletné mužstvo na tréningoch. Išli sme sem na tri, na štyri skupiny. Bolo to náročné a myslím, že výsledkovo zlý začiatok turnaja mal aj takéto dôvody."

Po dvoch prehrách zorganizovali hráči spoločný míting, na ktorom si rozobrali chyby a pripravili sa na záverečné skupinové stretnutie. "Možno práve to, že výsledky neboli uspokojivé pre nich ani pre fanúšikov, tak ich to rýchlejšie naladilo k tomu, ako treba hrať. Verím, že dnes našli správny recept a donesú si ho do ďalšie zápasu. Myslím si, že máme dostatok lídrov v tíme a vedia čo robiť po takých zápasoch. Som veľmi rád, že sa sami dali dokopy a dnes predviedli takýto výkon," povedal.

Slovensko vyskúšalo v úvodných troch dueloch všetkých troch brankárov. Postupne nastúpili Branislav Konrád, Matej Tomek a Patrik Rybár, ktorý sa dostal medzi tri žrde v druhej tretine proti Švédom a odchytal aj duel s Lotyšskom. "Pred turnajom nebolo jednoznačné, kto bude jednotka, dvojka, trojka. Takto sa to vyvinulo v prvých dvoch zápasoch a všetci dostali šancu. Situácia sama ukázala, že Patrik Rybár je možno ten brankár, ktorý sa v pozícii jednotky uchytí. Uvidíme, ako to vyhodnotia tréneri a koho dajú na ďalší zápas," dodal Šatan.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok