V Európe sa opäť protestovalo proti pandemickým opatreniam. Ľudia vyšli do ulíc v Nemecku, Rakúsku či Francúzsku

TA3
13.2.2022 07:13

Stovky nespokojných ľudí vyšli do ulíc v Nemecku, Rakúsku či Francúzsku. V Paríži polícia zadržala vyše 500 vodičov, ktorí sa pokúšali zablokovať ulice hlavného mesta. V meste napriek tomu vznikol dopravný chaos a polícia voči niektorým protestujúcim použila slzotvorný plyn.

Na predmestiach Paríža hliadkovali stovky policajtov. Do mesta sa pokúšali dostať tisícky vozidiel z celej krajiny, aby sa zúčastnili na plánovanom proteste. Časti vodičom sa napriek kontrolám podarilo dostať až k Víťaznému oblúku, kde spôsobili dopravný chaos. Napätá atmosféra bola aj v iných častiach mesta. Plánovaný protest prerástol do potýčok s políciou, ktorá použila slzotvorný sprej. Policajti rozdali stovky pokút a niekoľko protestujúcich aj skončilo v putách.

Protestovalo sa aj v Rakúsku. Do ulíc Viedne vyšlo niekoľko stoviek odporcov povinného očkovania, ktoré v krajine začalo platiť minulý týždeň. 

Proti povinnému očkovaniu sa protestovalo aj v Nemecku. Ulice Frankfurtu zaplnili stovky nespokojných obyvateľov. Protestujúcim sa nepáči, že od polovičky marca bude v Nemecku očkovanie povinné pre lekárov a pracovníkov zdravotníckych a sociálnych zariadení. Iných profesií sa nariadenie zatiaľ netýka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok