Ruská loď zahnala americkú ponorku. Dôvodom bolo ignorovanie ich rozkazu na vynorenie

TA3 TASR
12.2.2022 20:08

Ruský torpédoborec Maršal Šapošnikov v sobotu vytlačil americkú ponorku, ktorá sa dostala do blízkosti Kurilských ostrovov, kde práve prebiehajú vojenské cvičenia ruského Tichomorského loďstva, z teritoriálnych vôd Ruskej federácie.

Ruská loď zahnala americkú ponorku. Dôvodom bolo ignorovanie ich rozkazu na vynorenie
TASR/AP

TASR o tom informovala na základe správ poskytnutých tlačovými agentúrami AFP a TASS. Americká útočná ponorka triedy Virginia sa vzdialila po tom, ako ruský torpédoborec na tento účel použil "primerané prostriedky", uviedlo ruské ministerstvo obrany. K incidentu došlo v čase napätej situácie, ktorá vládne medzi Moskvou a Západom v súvislosti s možnou inváziou ruských síl na Ukrajinu.

Ruský protiponorkový torpédoborec triedy Udaloj zaregistroval americkú atómovú ponorku v ruských výsostných vodách pri Kurilských ostrovoch v sobotu v ranných hodinách miestneho času. Ruské ministerstvo obrany si v súvislosti s týmto incidentom predvolalo amerického vojenského pridelenca. Ponorka patrí Vojenskému námorníctvu Spojených štátov (US NAVY).

Americká ponorka spustila simulátor s vlastným pohonom, aby na radarových a akustických kontrolných prostriedkoch protivníka rozdelila obraz cieľa na dve časti a maximálnou rýchlosťou sa stiahla z ruských výsostných vôd, spresnil ruský rezort obrany.

Plavidlá ruského Tichomorského loďstva pokračujú v plánovaných cvičeniach vrátane úloh týkajúcich sa zabezpečenia kontroly v podmorskom prostredí a marenia narušenia štátnych hraníc.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok