Goggiová a Shiffrinová sú po tréningu spokojné. Američanke to dodalo viac optimizmu

TA3 TASR
12.2.2022 14:14

Talianska lyžiarka Sofia Goggiová bola po sobotnom prvom tréning zjazdu na zimných olympijských hrách spokojná. Štart obhajkyne zlata z Pjongčangu 2018 bol dlho neistý. Do Pekingu pricestovala napriek pretrvávajúcemu zraneniu kolena, ktoré utrpela v januárovom super-G Svetového pohára na domácom snehu v Cortine d´Ampezzo.

Goggiová a Shiffrinová sú po tréningu spokojné. Američanke to dodalo viac optimizmu
TASR/AP

Goggiová si pripísala dvanásty najlepší čas s mankom 1,55 sekundy na najrýchlejšiu Prisku Nuferovú zo Švajčiarska. "Teší ma, že som sa na štarte nebála. V uplynulých dňoch som si myslela, že ma bude strach zväzovať," povedala 29-ročná Talianka pre agentúru AP. Víťazka štyroch tohtosezónnych zjazdov SP figuruje na čele hodnotenia disciplíny napriek neúčasti na predolympijskom podujatí v nemeckom Garmisch-Partenkirchene.

Tréningová jazda bola dôležitá aj pre Američanku Mikaelu Shiffrinovú. Veľkej medailovej adeptke sa na čínskych svahoch vôbec nedarí - preteky v slalome ani obrovskom slalome nedokončila už v prvom kole a v super-G obsadila až deviate miesto.

"Dnešok mi dodal trochu viac optimizmu. Mala som to pod kontrolou a cítila som sa dobre," uviedla dvojnásobná zlatá olympionička, ktorej štart v utorkovom zjazde však nie je istý. V tréningu zajazdila deviaty najlepší čas (+1,33 s), v tejto disciplíne nesúťažila od 4. decembra, keď sa predstavila v pretekoch SP v kanadskom Lake Louise.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok