Považujeme za neakceptovateľné, aby Fico a Kaliňák zastrašovali orgány činné v trestnom konaní, reaguje polícia

TA3 TASR
11.2.2022 19:48

Polícia odmieta tvrdenia opozičného Smeru-SD, účelom vyjadrení je zastrašovanie orgánov činných v trestnom konaní, vyšetrovateľov a marenie vyšetrovania.

20220211_nove_dsng_tb_smer_4.jpg
TA3

Informoval o tom hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. "Tlačová konferencia bola postavená na zverejňovaní neformálnej komunikácie vyšetrovateľov, ktorá nebola podstatná pre trestné konanie, v ktorom sa pripravovalo rozhodnutie o začatí trestného stíhania," uvádza hovorca polície.

Súdne rozhodnutie potvrdilo, že neexistuje žiaden dôkaz, ktorý by dokazoval spáchanie trestného činu vyšetrovateľmi, tvrdí polícia. Tlačová konferencia Smeru-SD sa podľa nej opiera o neopodstatnené domnienky a spájanie nesúvisiacich vecí.

"Považujeme zároveň za neakceptovateľné, aby Robert Fico a Robert Kaliňák na svojich tlačových konferenciách opakovane zastrašovali orgány činné v trestnom konaní, vrátane vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) a vyhrážali sa prezidentovi Policajného zboru trestným stíhaním," skonštatovala polícia.

Zároveň ubezpečila verejnosť, že bude naďalej vyšetrovať korupčné kauzy bez ohľadu na to, koho sa budú týkať. Smer-SD podá v pondelok návrh na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca. Ten podľa šéfa Smeru-SD Roberta Fica riadil činnosť obvinených vyšetrovateľov NAKA. Smer-SD chce podať na ministra aj trestné oznámenie. Odvolávanie v parlamente podporí aj mimoparlamentný Hlas-SD.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok