Slovan Bratislava má za sebou zimnú prípravu v Dubaji. Weiss predstavil klubové ciele na zvyšok sezóny

TA3 TASR
11.2.2022 22:44

Futbalisti fortunaligového ŠK Slovan Bratislava majú v tejto sezóne jednoznačný cieľ, ktorým je obhajoba triumfu v slovenskej najvyššej súťaži. Počas zimnej prípravy v Dubaji sa zamerali najmä na progres súčasného kádra.

„Budeme sa snažiť splniť naše ciele, ktoré nemôžu byť iné ako majstrovský titul. Rovnako sa budeme usilovať o zisk Slovenského pohára,“ povedal hlavný tréner Vladimír Weiss počas piatkovej tlačovej konferencie na Tehelnom poli. Následne zhodnotil prípravu v Dubaji, kde "belasí" odohrali tri prípravné stretnutia proti Rige (1:2) Araratu-Armenia (3:2) a Spartaku Moskva (2:2): „Mali sme tam vynikajúce podmienky a troch kvalitných súperov. Výsledky však neboli úplne optimálne. Zápasy nám ukázali, v čom musíme byť dôslednejší a kde máme rezervy.“

Úradujúci majster nerobil cez zimu v kádri veľa zmien. Jeho rady posilnili dvaja hráči, konkrétne arménsky krídelník Tigran Barseghjan a srbský útočník Ivan Šaponjič. Ten má skúsenosti z európskych veľkoklubov ako napríklad Benfica Lisabon či Atletico Madrid a nahradil Ezekiela Hentyho. Nigérijčan z klubu odišiel za kontroverzných okolností. 

“Nechceli sme tak veľké zmeny ako v lete, prišli dvaja hráči, ktorým dôverujem. Tigrana Barseghjana dobre poznám, napríklad z pôsobenia v Astane. Ivan Šaponjič je hráč, ktorý bol jeden z najsľubnejších mladých útočníkov v Európe. Má veľký potenciál a aj keď ho pribrzdilo menšie zranenie s lýtkom a s mužstvom trénoval len krátko, vidím, že je to gólový futbalista.“

Káder postihli zranenia v zadných radoch, operáciu oka, z ktorej sa bude zotavovať 2-3 mesiace, podstúpil český obranca Jurij Medveděv a počas prípravy sa zranil aj brankár Michal Šulla. Ten v najbližších dňoch podstúpi operáciu krížneho väzu. K dispozícii nebude ani ďalší gólman, 21-ročný Martin Trnovský.

Zverencov Vladimíra Weissa čaká už v sobotu prvý ligový duel proti FK Senica, ktorý je na podobnej úrovni ako Sereď, s ktorou Slovan zohral nevydarenú generálku (1:2). “Senica má svoju tvár a kvalitného trénera, ktorý ju napriek rôznym problémom dostal na šieste miesto. Určite sem neprídu na výlet, bojujú o najlepšiu šestku a každý, kto proti nám nastúpi, hrá na 130 percent,“ povedal kormidelník na margo prvého jarného zápasu svojho mužstva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok