Chcú pozatvárať celú opozíciu, tvrdí Fico. Podá návrh na odvolanie Mikulca, ale aj trestné oznámenie

TA3 TASR
11.2.2022 15:02

Opozičný Smer-SD podá v pondelok návrh na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO). Na piatkovej tlačovej konferencii to avizoval šéf Smeru-SD Robert Fico. Mikulec podľa jeho slov riadil činnosť obvinených vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry. Smer-SD chce podať na ministra aj trestné oznámenie.

Rokovanie vlády NR SR
TA3 / David Duducz

"O tom, že spáchali trestný čin sabotáže, zneužívania právomoci verejného činiteľa, marenia spravodlivosti, minister nielen vedel, ale aj veci riadil," povedal Fico. Mikulec stojí podľa predsedu Smeru-SD na čele organizovanej skupiny. Jej úlohou má byť podľa neho "pozatvárať celú opozíciu".

Fico ďalej uviedol, že v súvislosti s vyšetrovaním tímu Oblúk Úradu inšpekčnej služby malo dochádzať k "obrovskému ovplyvňovaniu svedkov". Tvrdí, že vyšetrovatelia začali stíhanie tímu Oblúk na čele s vyšetrovateľkou Dianou Santusovou bez akýchkoľvek dôkazov. "To, čo použili v boji proti tímu Oblúk preto, aby ich tento tím nevyšetroval a nestíhal, možno ešte v brutálnejšej miere použili voči obvineným a ľuďom, ktorí skončili vo výkone väzby," doplnil expremiér.

Obvinených vyšetrovateľov NAKA chráni podľa člena predsedníctva Smeru-SD Roberta Kaliňáka aj prezidentka SR Zuzana Čaputová. "Keď ich obvinili, tak sa postavila na stranu tejto organizovanej zločineckej skupiny," zdôraznil a vyzval ju na reakciu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok