V Považskej Bystrici sa rozhodli problém s diviakmi riešiť. Organizujú už tretiu poľovačku

TA3 TASR
11.2.2022 12:06

Problém znepríjemňovania života obyvateľov najväčšieho považskobystrického sídliska Rozkvet diviačou zverou bude radnica spolu s poľovným združením riešiť v sobotu (12. 2.) už treťou spoločnou poľovačkou. Informovalo o tom mesto na sociálnej sieti.

Považská Bystrica má problém s diviakmi. Pobehujú po sídlisku, zavítali aj do areálu školy
TASR/Ján Krošlák (ilu)

„V sobotu opäť poľovníci organizujú v časti Dušianica pod sídliskom Rozkvet spoločnú poľovačku zameranú na odstrel diviačej zveri, ktorá tu dlhodobo spôsobuje problémy a znepríjemňuje život obyvateľom priľahlých bytových domov,“ informuje na sociálnej sieti mesto.

Zároveň žiada obyvateľov, aby v čase poľovačky nechodili do okolitej prírody. Upozorňuje tiež na uzáveru južného obchvatu mesta. „Keďže bezpečnosť občanov je na prvom mieste, v čase od 8.00 h bude uzavretý obchvat na Rozkvet - preložka cesty II/517 cez Čierne háje od odbočky do Moštenca až po kruhový objazd pri supermarkete Tesco. V uvedenom čase nebude možné dostať sa na túto cestu ani z Rozkvetu. Prosíme občanov o rešpektovanie prenosného dopravného značenia a pokynov mestskej polície,“ zdôrazňuje radnica.

Po tom, ako na jeseň minulého roka odstrelili poľovníci na dvoch spoločných poľovačkách viac ako 20 diviakov pod sídliskom Rozkvet, objavil sa problém aj na opačnej strane kopca, na ktorom sídlisko stojí. Niekoľko zvierat sa cez záhrady dostalo až na dvor rodinného domu. Na jeseň ulovili 22 kusov diviačej zveri, z toho bolo šesť dospelých diviačic, ktoré tak už nemohli vrhnúť mladé.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok