Celé triedy by už nemuseli ísť do karantény, problémom sú však aj pozitívni učitelia

TA3
10.2.2022 16:44

V karanténe končí čoraz menej tried. Fungovanie škôl však stále komplikujú pozitívni učitelia a nepedagogickí zamestnanci. V Prešove museli zatvoriť školskú jedáleň a skrátiť vyučovanie. Minister školstva očakáva, že po jarných prázdninách by sa mohlo pristúpiť k individuálnej karanténe.

Po skrátení karantény z 10 na 5 dní sa prezenčne vzdeláva viac detí. Aktuálne sa doma učí necelých 20 percent žiakov. Podľa ministra školstva sa krivka nákazy už zlomila. Pribúda však chorých pedagógov a zamestnancov škôl. V Prešove museli zavrieť školskú jedáleň a skrátiť vyučovanie. Nefunguje ani školský klub detí.

V košických základných školách je v karanténe 70 pedagógov a nepedagogických zamestnancov. Doma sú žiaci zo 42 tried. Niektorí však opakovane. Riaditeľ ZŠ Hroncová v Košiciach Martin Fazekaš za tým vidí príliš krátku karanténu.

V škole sa tak snažia vyučovať hybridne. Deti v triede, ktoré majú výnimku z karantény, sa učia spolu s tými, ktoré musia byť doma. Aby sa triedy nezatvárali opakovane, riaditeľ by privítal predĺženie domácej izolácie. "Minimálne na tých 7 dní plus víkend. Vtedy sme to dokázali," dodal Fazekaš.

Rezort školstva však plánuje ísť cestou uvoľňovania pravidiel. Individuálna karanténa by sa mohla stať realitou už po jarných prázdninách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok