Fíni si zo Slovákov urobili dobrý deň. V úvodnom zápase na olympiáde sme im podľahli o štyri góly

TA3 TASR
10.2.2022 09:58

Slovenskí hokejisti prehrali vo svojom prvom zápase v základnej C-skupine na olympijskom turnaji v Pekingu s Fínskom 2:6 . Oba góly slovenského tímu strelil 17-ročný útočník Juraj Slafkovský. Na víťazstve Fínov sa hetrikom podieľal útočník Sakari Manninen.

Fíni si zo Slovákov urobili dobrý deň. V úvodnom zápase na olympiáde sme im podľahli o štyri góly
TASR / Jaroslav Novák

FÍNSKO 6:2 SLOVENSKO  

Góly SVK: Slafkovský J. (Roman M.), Slafkovský J. (Čerešnák P.) FIN: Manninen S., Pessonen H., Aaltonen M., Manninen S., Manninen S., Aaltonen M.,

Tímy nastúpili v pekinskej hale National Indoor Stadium v týchto zostavách: Fínsko: Säteri - Hietanen, Lehtonen, Vatanen, Lindbohm, Kemiläinen, Friman, Pokka, Ohtamaa - Hartikainen, Manninen, Mark. Granlund - Pakarinen, Filppula, Pesonen - Ojamäki, Nattinen, Aaltonen - Komarov, Björninen, Mäenalanen

SLOVENSKO: Konrád - Čajkovský, Čerešňák, Nemec, Marinčin, Gernát, Kňažko, Rosandič - Jurčo, Hrivík, Cehlárik - Pospíšil, Hudáček, Kelemen - Holešinský, Krištof, Daňo - Regenda, Roman, Slafkovský - Zuzin

Do vedenia sme šli už v 6. minúte

Slováci išli do vedenia v 6. minúte, ale Fíni ešte v prvej tretine otočili skóre. Počas zápasu trestali slovenské chyby a napokon potvrdili pozíciu favorita. Slováci nastúpia na ďalší zápas už v piatok 11. februára opäť od 9.40 SEČ proti Švédsku. Fíni budú hrať v rovnaký deň o 14.10 SEČ proti Lotyšsku.

Slovenskí hokejisti vstúpili do zápasu proti favorizovanému súperovi odvážne a už v úvodných striedaniach sa do sľubných šancí dostali Hrivík aj Rosandič. Brankára Säteriho prekonal v 6. minúte Slafkovský, keď na hranici bránkoviska zužitkoval prihrávku Romana spoza bránky - 1:0. Fíni sa po pomalšom rozbehu dostali do tempa a na koňa ich posadili chyby súpera. V 11. minúte sa Manninen dostal po výbornej prihrávke za obranu slovenského tímu a po úniku prekonal  Konráda - 1:1. 

Fínom stačilo na 3 góly šesť striel

V 14. minúte sa Fíni počas presilovky usadili v útočnom pásme, Lehtonenovu strelu ešte zastavila žŕdka, ale po rýchlej kombinácii so zakončením Pesonena bolo 2:1. Slováci sa v prvej tretine dostali aj k takmer dvojminútovej presilovke o dvoch hráčov. V nej sa síce viackrát usadili v útočnom pásme, ale brániacich Fínov nedokázali prekvapiť. Naopak, už počas hry piatich proti piatim sa severania dostali do brejku dvoch proti jednému, v ktorom Aaltonen pridal ďalší gól Fínov. Slováci v prvej tretine prestrieľali súpera 9:6, ale na góly prehrávali 1:3.

Doplatili sme na chyby

V úvode druhej časti brankár Konrád úspešne čelil ďalšiemu protiútoku súpera, ktorí sa krátko na to ubránili oslabeniu. Fíni naďalej s vysokou úspešnosťou trestali slovenské chyby. V 30. minúte sa Manninen opäť dostal za obranu Slovákov, Gernát ho nestíhal a bolo 4:1. O dve minúty sa k puku v pásme Fínov dostal Slafkovský a druhýkrát v zápase prekonal Säteriho - 4:2. Slovenský tím si v druhej polovici druhej tretiny vytvoril viacero sľubných príležitostí, ale skóre nezmenila ani šanca Krištofa.

Slováci chceli v tretej tretine nadviazať na nádejné úseky hry zo záveru druhej tretiny, ale začali zle. Čerešňák prišiel o puk v rozohrávke, Fíni sa dostali do prečíslenia a Manninen spečatil hetrik - 5:2. Slováci následne neskórovali ani v dvoch presilovkách v krátkom slede, Fíni naopak potrestali vylúčenie Daňa. V 55. minúte Aaltonen prestrelil Konráda a uzavrel skóre na 6:2.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok