Elon Musk má problém. Kalifornské úrady podali žalobu na jeho Teslu za rasové prejavy na pracovisku

TA3 TASR
10.2.2022 08:32

Kalifornský vládny úrad podal v stredu na súde sťažnosť na spoločnosť Tesla, v ktorej tohto výrobcu elektrických automobilov obvinil z rasovej segregácie na pracovisku. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

Elon Musk má problém. Kalifornské úrady podali žalobu na jeho Teslu za rasové prejavy na pracovisku
TASR/AP

Úrad pre spravodlivosť v oblasti zamestnávania a bývania podľa svojich vyjadrení našiel dôkazy, že továreň spoločnosti Tesla v kalifornskom meste Fremont je pracovisko, kde dochádza k prejavom rasovej segregácie.

"Afroamerickí pracovníci musia znášať rasovo motivované urážky a sú znevýhodňovaní v oblasti prideľovania práce, disciplíny, platov a pracovného postupu," povedal riaditeľ DFEH Kevin Fish. Spoločnosť Tesla uviedla, že stredajšie podanie na súd zo strany DFEH sa pravdepodobne vzťahuje na možné priestupky z obdobia rokov 2015-15, píše na svojej webovej stránke stanica CNN.

Tesla akékoľvek formy diskriminácie a obťažovania odmieta. "Tesla sa usiluje poskytovať pracovné prostredie, ktoré je bezpečné, úctivé, spravodlivé a otvorené pre všetkých," uviedla táto spoločnosť, ktorej generálnym riaditeľom je miliardár Elon Musk. 

Tesla v spojitosti s rasovou segregáciou a porušovaním práv zamestnancov na pracoviskách čelila viacerým súdnym sporom. Súdna porota minulý rok rozhodla, že spoločnosť Tesla musí pre rasovo motivované prejavy na pracovisku vyplatiť odškodné vo výške 139,9 milióna dolárov bývalému zamestnancovi.

DFEH má za cieľ chrániť občianske práva v Kalifornii a bojovať proti diskriminácii na pracoviskách, domácnostiach a v obchodnom prostredí, uvádza táto agentúra na svojej webovej stránke.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok