NHL: Halák inkasoval päť gólov a striedal už v 17. minúte, Chára pri výhre Islanders asistoval

TA3 TASR
10.2.2022 07:34

Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára prispel v NHL jednou asistenciou k víťazstvu New Yorku Islanders na ľade Vancouveru 6:3. V bránke domácich Canucks nastúpil od začiatku jeho krajan Jaroslav Halák, v prvej tretine však inkasoval päť gólov z 12 striel a už v 17. minúte sa nechal za stavu 0:5 vystriedať Thatcherom Demkom. Ten potom vykryl 14 z 15 striel súpera. Chára odohral 17:19 min., pripísal si mínusku, vyslal jednu strelu na bránku a dostal aj menší trest za hrubosť.

NHL: Halák inkasoval päť gólov a striedal už v 17. minúte, Chára pri výhre Islanders asistoval
TASR/AP

Chára odohral 17:19 min., pripísal si mínusku, vyslal jednu strelu na bránku a dostal aj menší trest za hrubosť. Calgary so slovenským útočníkom Adamom Ružičkom rozdrvilo v noci na štvrtok Vegas Golden Knights 6:0 a slávilo štvrté víťazstvo za sebou. 

Dvomi gólmi sa pod výhru domácich Flames podpísal Andrew Mangiapane, brankár Jacob Markström zlikvidoval všetkých 28 striel súpera a vychytal ôsmy shutout v tejto sezóne. Ružička odohral vo štvrtom útoku "plameňov" 11:42 min. a vyslal jednu strelu na bránku.

Dallas si poradil s Nashvillom aj vďaka dvom presným zásahom Jasona Robertsona 4:3. Slovenský obranca Andrej Sekera sa nezmestil do zostavy Stars.

Výsledky zápasov NHL

Philadelphia - Detroit 3:6

 Edmonton - Chicago 1:4

 Dallas - Nashville 4:3

Calgary - Vegas 6:0

Seattle - Arizona 2:5

Vancouver - New York Islanders 3:6 /HALÁK chytal do 17. min, inkasoval päť gólov z 12 striel - CHÁRA 0+1/ 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok