Rusko reagovalo na stretnutie Macrona so Zelenským, vidí aj pozitívne signály

TA3 TASR
9.2.2022 12:48

Kremeľ zhodnotil, že utorkové rokovania francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona s jeho ukrajinským náprotivkom Volodymyrom Zelenským vyslali aj pozitívne signály. Vyhlásil to hovorca Kremľa Dmitrij Peskov, ktorý zároveň vyjadril nespokojnosť s tým, že Kyjev sa nezaviazal rýchlo naplniť minské dohody, informovali agentúry TASS a RIA Novosti.

Rusko reagovalo na stretnutie Macrona so Zelenským, vidí aj pozitívne signály
TASR/AP

"Podľa toho, čo bolo povedané na tlačovej konferencii (Macrona so Zelenským), zazneli aj pozitívne signály o tom, že riešenie (situácie) na Ukrajine sa môže uskutočniť iba prostredníctvom minských dohôd," uviedol Peskov.

Hovorca Kremľa však zároveň vyjadril nespokojnosť s tým, že z vyhlásení ukrajinského prezidenta po stretnutí s Macronom nevyplýva, že sa Kyjev bude "pohotovo" zaoberať naplnením minských dohôd. "Preto (rokovania) vysielajú nielen pozitívne, ale aj menej pozitívne signály," uviedol Peskov.

Súčasne novinárom oznámil, že ruský prezident Vladimir Putin a Macron ešte nekomunikovali, hoci sa na pondelkovom stretnutí dohodli, že si po Macronovom stretnutí so Zelenským zavolajú. Macron a Putin sa počas pondelkového stretnutia zhodli, že ich krajiny sú ďalej zaviazané dodržiavať minské dohody. Šéf Elyzejského paláca bol vôbec prvým západným lídrom, ktorý navštívil Rusko od začiatku krízy týkajúcej sa Ukrajiny, ktorá vypukla v decembri, píše agentúra AFP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok