Február priniesol oteplenie, na ozajstnú jar si ešte treba počkať. Cez víkend sa počasie zmení

TA3
9.2.2022 11:50

Na Slovensku sú v posledných dňoch teploty o čosi vyššie, čo vo februári prebúdza u mnohých jarné nálady. Relatívne teplé počasie si užijeme ešte pár dní, víkend by však mal byť opäť chladnejší a prinesie na Slovensko aj celodenné mrazy.

príroda, železná studnička
TASR/Dano Veselský

V priebehu stredy nad územím Slovenska postupuje teplý front, ktorý nastúpil už v utorok. Zároveň do alpskej oblasti začína od juhozápadu zasahovať tlaková níž. Píše o tom portál iMeteo.sk. Vďaka teplému vzduchu zo severozápadu teploty stúpajú pomerne vysoko. Na juhu stredného Slovenska a na západe dosahuje teplota v stredu od +8 °C do +14 °C.

Podobne teplé počasie bude aj vo štvrtok, zároveň bude na väčšine nášho územia jasnejšie, oblačno bude najmä na severe. Teploty by mali dosiahnuť od +3 °C do +8 °C, "na západe a miestami aj v Banskobystrickom kraji od +9 °C do +14 °C," uvádzajú meteorológovia.

V piatok sa začne postupne ochladzovať, maximálne teploty by nemali prekročiť +10 °C. Podľa meteorológov prinesie víkend ďalšie ochladenie. Počas mrazivých nocí majú teploty klesať až k -15 °C a na severe Slovenska by mali ľudia počítať aj s celodenným mrazom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok