Predviedla dych vyrážajúce druhé kolo. Aj takto reagovali svetové médiá na triumf Vlhovej

TA3 TASR
9.2.2022 10:06

Pozrite si ohlasy svetových médií na triumf slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej v stredajšom slalome na ZOH 2022 v Pekingu.

"Petra Vlhová je olympijská šampiónka v slalome. Sny sa plnia. Jej misia stať sa historicky prvou slovenskou víťazkou v alpskom lyžovaní bola úspešná," napísal web bbc.com.

"Záver pretekov mohol byť vzhľadom na malé rozdiely len ťažko napínavejší. Vlhová z ôsmeho miesta po prvom kole predstihla Katharinu Liensbergerovú o osem stotín sekundy," reaguje orf.at.

"Neskutočné zlato po comebacku Petry Vlhovej. V bláznivom slalome v Jen-čchingu sa posunula z ôsmej priečky a vybojovala pre svoju krajinu historicky prvý olympijský triumf v alpskom lyžovaní," uviedol portál neveitalia.it. 

 Agentúra AP uviedla, že "Petra Vlhová pridala zlatú olympijskú medailu na rozširujúci sa zoznam jej úspechov. Zvíťazila v stredajšom slalome v Pekingu a pre Slovensko získala prvú medailu v histórii ZOH v alpskom lyžovaní. Pomohlo jej to zabudnúť na nevydarený výkon v pondelňajšom obrovskom slalome."

AFP napísala: "Slovenka Petra Vlhová predviedla dych vyrážajúce druhé kolo, ktorým si v stredu zabezpečila olympijské zlato v slalome. Mikaele Shiffrinovej sa vyšmykol boj o medaily po zbabranom prvom kole."

"Vlhová bola v druhom kole na nezastavenie. Zďaleka, z ôsmeho miesta po úvodnom kole sa vyšvihla na prvú pozíciu pred úradujúcu majsterku sveta Katharinu Liensbergerovú a Wendy Holdenerovú. Rivalka Mikaela Shiffrinová znova vypadla," chválila Vlhovú agentúra DPA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok