O obrannej dohode s USA bude parlament hlasovať v stredu. Rozpravu v utorok predčasne ukončili

TA3
9.2.2022 06:25

O obrannej zmluve s USA budú poslanci hlasovať v stredu o jedenástej hodine. Rozpravu predčasne ukončili v utorok pred desiatou večer skôr, ako vystúpili všetci prihlásení rečníci. Od deviatej hodiny bude pokračovať riadna februárová schôdza.

O skončení diskusie rozhodli poslanci hlasovaním skôr, ako vystúpili všetci prihlásení rečníci. Dôvodom bolo pokračujúce narúšanie priebehu rokovania poslancami z Kotlebovej strany. Stanislav Mizík a Marian Kotleba pustili v pléne počas vystúpenia poslanca Petra Osuského z reproduktorov zvuk sirény. Ich stranícki kolegovia naďalej blokovali rečnícky pult. Pre ich obštrukciu museli počas dňa rokovanie parlamentu viackrát prerušiť, predseda parlamentu Boris Kollár viac krát zvolal aj poslanecké grémium.

V pléne vystúpil počas dňa minister obrany Jaroslav Naď. Podčiarkol potrebu spolupráce s USA a odmietol pochybnosti o suverenite Slovenska.
O slovo požiadal aj generálny prokurátor Maroš Žilinka. Poslanci to však hlasovaním odmietli. Jeho prejav podvečer v sále prečítal podpredseda parlamentu Juraj Blanár. Vystúpiť stihol aj líder Smeru Robert Fico. Zmluvu s USA naďalej kritizoval.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok