NHL: Tatar ukončil negatívnu sériu gólom na ľade Canadiens, Fehérváry asistoval

TA3 TASR
9.2.2022 04:51

Slovenský hokejista Tomáš Tatar ukončil v zámorskej NHL svoju 11-zápasovú šnúru bez bodu, keď gólom prispel k vysokému víťazstvu New Jersey na ľade Montrealu 7:1. Asistenciu si pripísal obranca Martin Fehérváry pri prehre Washingtonu doma s Columbusom 4:5.

NHL: Tatar ukončil negatívnu sériu gólom na ľade Montrealu, Fehérváry asistoval
TASR/AP

Tatar v dueli proti svojmu bývalému klubu spečatil desať minút pred záverečnou sirénou triumf svojho tímu gólom na 7:1. Spoza bránky dostal prihrávku od Čecha Pavla Zachu a zblízka pohotovo prekonal Caydena Primeaua. Bol to jeho deviaty gól v sezóne, na konte má rovnaký počet asistencií v doterajších 44 stretnutiach. Tatar odohral 14:26 min, mal jednu strelu na bránku. Na kanadský bod čakal od 6. januára, keď mal proti Columbusu bilanciu 1+1.

"Diabli" prerušili sedemzápasovú sériu prehier, rovnakú momentálne ťahá Montreal. Dvoma gólmi sa pod výhru podpísal Michael McLeod. Obranca Christián Jaroš a útočník Marián Studenič sa nedostali do zostavy Devils.

Washington prehral doma s Columbusom 4:5 gólom Booneho Jennera 45 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Fehérváry sa na začiatku druhej tretiny podieľal na góle Capitals na 2:0, keď v útočnej tretine prihral Nicovi Dowdovi a jeho pokus vyrazený brankárom si do vlastnej bránky zrazil Oliver Bjorkstrand. Fehérváry strávil na ľade 18:57 min, okrem asistencie mal dva plusové body, dve strely na bránku a štyri "hity". V sezóne nazbieral 8 bodov (3+5) v 45 dueloch.

Do zostavy Washingtonu sa po prekonaní koronavírusu a vynechaní All Star víkendu vrátil ruský útočník Alexander Ovečkin, zapísal si jednu asistenciu. Fínsky útočník Patrik Laine zaznamenal za Columbus tri body (2+1), jeho spoluhráč Trey Fix-Wolansky sa v debute v NHL zapísal do streleckej listiny.

Výsledky zápasov NHL

Ottawa - Carolina 4:3

Boston - Pittsburgh 2:4

Washington - Columbus 4:5 /M. Fehérváry za domácich 0+1/

Montreal - New Jersey 1:7 /T. Tatar za hostí 1+0/

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok