POČASIE: Bude zamračené, niekde môže aj snežiť. Ojedinele hrozia záveje

TA3 SHMÚ
8.2.2022 06:50

Oblačno až zamračené, spočiatku miestami menej oblakov. Miestami, najmä na severe sneženie, v nižších polohách aj dážď. Ojedinele snehové jazyky a záveje. Denná teplota 1 až 8 st.

Situácia

Od západu až juhozápadu do našej oblasti zasahuje okraj tlakovej výše. Po jej severnom okraji postupuje od západu cez strednú Európu ďalej na juhovýchod teplý front spojený s tlakovou nížou nad Nórskym morom.

Predpoveď počasia

Oblačno až zamračené, dopoludnia miestami, popoludní ojedinele zmenšená oblačnosť. Na mnohých miestach sneženie alebo dážď so snehom, v nižších polohách aj dážď. Na juhu zrážky iba ojedinele. Ojedinele tvorba snehových jazykov a závejov. Najvyššia denná teplota 3 až 8, v Žilinskom kraji, na Horehroní, Spiši a krajnom severovýchode 0 až 3 st. Teplota na horách vo výške 1500 m zrána -7 do večera -1 st. Prevažne západný vietor 3 až 10 m/s, v nárazoch okolo 14 m/s (10 až 35, okolo 50 km/h), Popradskej kotline okolo 12 m/s s nárazmi okolo 20 m/s (45, okolo 70 km/h). Popoludní na východe väčšinou slabý vietor. Na horách prudký vietor až silná víchrica.

Predpokladané množstvo zrážok: do 2, na severe ojedinele do 5 mm / 3 až 6 cm snehu

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok