Žbirka sa nám pripomenie zhora. Čoskoro sa objaví jeho nový singel a videoklip

TA3 TASR
7.2.2022 20:37

V roku 2022 bude hneď niekoľkokrát českým a slovenským hudobným priaznivcom pripomenutý Miroslav Žbirka. Spevák, ktorý zomrel vlani na jeseň, by sa 21. októbra tohto roku dožil sedemdesiatky, pripomína spravodajský portál Novinky.cz.

Meky Žbirka skončil v nemocnici. Fanúšikov prosím, aby mu posielali energiu
TASR/Jakub Kotian

Podľa informácií hudobného vydavateľstva Universal Music, s ktorým Žbirka spolupracoval, sa čoskoro objaví jeho nový singel a videoklip. Bude to prvá skladba z posledného albumu, ktorým sa uzavrie viac ako 50-ročná hudobníkova autorská cesta.

Žbirka v čase lockdownu napísal nové skladby a stihol ich aj naspievať. Pre realizáciu posledných speváckych partov opustil počas svojej poslednej hospitalizácie aj nemocnicu. Dokončením a produkciou albumu poveril svojho syna Davida, ktorý na ňom intenzívne pracuje v londýnskom štúdiu Konk.

Na jeseň sa do Londýna, Bratislavy a Prahy chystá koncertná pocta Žbirkovým piesňam. Tie na pódiách zahrajú a zaspievajú výrazné osobnosti súčasnej českej a slovenskej hudobnej scény.

Všetci umelci, ktorí prijali pozvanie na koncerty nazvané "Tribute To Miro Žbirka 70", vzdajú hold jeho tvorbe. V Londýne sa koncert odohrá 29. septembra, v Bratislave 17. októbra a v Prahe 21. októbra - v deň spevákových nedožitých 70. narodenín.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok