Británia vyšle do Poľska ďalších 350 vojakov. Pomôžu im s migračnou krízou na hraniciach s Bieloruskom

TA3 TASR
7.2.2022 17:23

Britský minister obrany Ben Wallace v pondelok oznámil, že Británia vyšle do Poľska ďalších 350 vojakov. Pripoja sa tam ku kontingentu 100 britských vojakov, ktorých tam Londýn vyslal ešte vlani, aby Poľsku pomohli zvládať migračnú krízu na hraniciach s Bieloruskom, informuje agentúra Reuters.

vojak vojaci armáda británia 1140 px (SITA/AP)
SITA/AP

Podľa Wallacea chce Británia týmto spôsobom ukázať, že vie s Varšavou spolupracovať a vyslať tiež jasný signál, že "Británia a Poľsko stoja bok po boku". Wallace sa takto vyjadril na spoločnej tlačovej konferencii s poľským ministrom obrany Mariuszom Blaszczakom, ktorá sa konala v Londýne po stretnutí tejto dvojice. Agentúra AFP uvádza, že britskí vojaci posilnia východné krídlo NATO pred prípadnou ruskou agresiou.

Poľsko, Litva, Lotyšsko a Estónsko boli vlani vystavené bezprecedentnému náporu tisícov migrantov, ktorí sa snažili dostať na územie EÚ cez Bielorusko. Prílev migrantov podľa nich zámerne organizoval bieloruský líder Alexander Lukašenko, aby sa v rámci odplaty za sankcie pokúsil destabilizovať EÚ. Migračná kríza na východných hraniciach eurobloku si vyžiadala najmenej 12 životov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok