Sexuálne napadnutie? Nikdy som nepovedala, že ma niekto napadol, tvrdí čínska tenistka Pchengová

TA3 TASR
7.2.2022 16:01

Čínska tenistka Šuaj Pcheng sa v dejisku ZOH 2022 v Pekingu stretla s prezidentom Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomasom Bachom. Spolu s členkou MOV Kirsty Coventryovou tiež navštívili curlingový zápas domáceho výberu s Nórskom.

Sexuálne napadnutie? Nikdy som nepovedala, že ma niekto napadol, tvrdí čínska tenistka Pchengová
TASR/AP

Tridsaťšesťročná hráčka s Bachom v sobotu večerala. V rozhovore pre francúzsky L´Équipe potvrdila, že medzinárodné obavy o jej bezpečnosť boli "obrovským nedorozumením". Poprela tiež obvinenie, že ju čínsky politický predstaviteľ napadol.

Niekdajšia svetová deblová jednotka v novembri obvinila vplyvného čínskeho politika a bývalého vicepremiéra Kao-li Čanga zo sexuálneho napadnutia, neskôr však tento jej príspevok zo sociálnej siete zmizol. Šuaj Pcheng sa potom dlho neukázala na verejnosti, čo vyvolalo otázniky o jej súčasnej situácii. "Sexuálne napadnutie? Nikdy som nepovedala, že ma niekto napadol. Ten príspevok mal za následok obrovské nedorozumenie pre vonkajší svet. Želala by som si, aby už vyznenie príspevku nebolo prekrúcané," citovala agentúra AFP Číňanku.

Na otázku o tom, či mala po uverejnení príspevku problémy s čínskou vládou, nechcela priamo odpovedať: "Emócie, šport a politika sú tri rozdielne veci. Moje problémy vo vzťahoch a osobnom živote by sa nemali miešať so športom a politikou."

Hovorca MOV Mark Adams sa na svojej pravidelnej tlačovej konferencii v pondelok nevyjadril k tomu, či organizácia verí, že tenistka hovorí slobodne a pravdivo: "Sme športová organizácia, naša úloha je zostať s ňou v kontakte a, ako sme už v minulosti vysvetlili, viesť diplomaciu v tichosti a na osobnej úrovni. Myslím si, že robíme všetko, čo je v našich silách."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok