Slovenskí hokejisti majú za sebou prípravný zápas v Pekingu. Proti Nemcom sa im uspieť nepodarilo

TA3 TASR
7.2.2022 15:14

Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali v pondelkovom prípravnom stretnutí v Pekingu s Nemeckom 3:5. Góly strelili Michal Čajkovský, Peter Zuzin a Marko Daňo.

Slovenskí hokejisti majú za sebou prípravný zápas v Pekingu. Proti Nemcom sa im uspieť nepodarilo
TASR / Jaroslav Novák

Išlo o neoficiálny duel, modelovaný zápas na tréningovej ploche Národného štadióna sa hral na 2x20 minút, plus ďalších päť minút vo formáte 3 na 3. V pozícii rozhodcov boli asistenti hlavných trénerov, zo slovenskej strany súboj viedol Ján Lašák. Oba tímy sa dohodli na spojení svojich tréningov, aby si pred začiatkom olympijského turnaja vyskúšali aj priamo v ostrejšom tempe niektoré herné situácie. Slováci vyhrávali v prvom polčase 2:1 i 3:2, Nemci však dokázali skóre otočiť.

Na zápas nenastúpilo viacero hráčov

Na modelovaný zápas nenastúpili Branislav Konrád, Mislav Rosandič, Peter Čerešňák, Miloš Roman a Michal Krištof. Podľa pravidiel mohli na duel vykorčuľovať len hokejisti, ktorí sú viac ako 72 hodín v Číne. Hráči, ktorí v predošlých štrnástich dňoch prekonali Covid-19 a sú menej ako tri dni v Číne, mali výnimku a mohli hrať. Počas zápasu prišla do šatne slovenského tímu aj informácia, že príletový test Petra Cehlárika bol negatívny a od utorka sa môže aj na tréningoch pripojiť k mužstvu.

Vo štvrtok už naostro

Zverenci trénera Craiga Ramsayho vstúpia do olympijského turnaja v Pekingu štvrtkovým súbojom s Fínskom (9.40 SEČ), v C-skupine sa stretnú ešte so Švédskom (v piatok 11. februára o 9.40 h) a Lotyšskom (v nedeľu 13. februára o 5.10 h).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok