Slovan si poradil s Nitrou. Hetrikom zariadil výhru domácich kanonier Haščák

TA3 TASR
6.2.2022 21:33

Hokejisti Slovana Bratislava zdolali v nedeľnom dueli 37. kola Tipos extraligy doma Nitru 4:2. Rýchlo sa tak otriasli z piatkovej vysokej prehry 1:7 vo Zvolene, po dvoch zaváhaniach sa vrátili na víťaznú cestu a upevnili si post lídra tabuľky. Hetrikom zariadil výhru domácich kanonier Marcel Haščák, víťazný gól strelil v 56. minúte po individuálnej akcii.

Hokej-TEL: HC Slovan Bratislava - HK Nitra 4:2 v 37. kole - sumár, text
TASR/Jakub Kotian

Tímy nastúpili bez olympionikov, Slovanu chýbal Samuel Takáč, Nitre duo Šimon Nemec a Adrián Holešinský. O prvú veľkú šancu sa postaral v 3. minúte domáci Šotek, po zaváhaní Raisa zakončil z tesnej blízkosti iba do O´Connora. Nitra kontrovala rýchlym výpadom v podaní Tvrdoňa, na Windsora to skúsil delovkou, brankár Slovana ju dokázal vyraziť. Domáci potom prepli na vyšší výkonnostný stupeň, ale Sukeľ, Breton i MacKenzie svoje sľubné šance nevyužili.

Po tom, ako Slovan v úvode druhej tretiny nevyužil ani početnú výhodu, gólovo udreli hostia - po prihrávke Baláža prekonal Windsora zblízka Buček. Nitranom zachutilo a onedlho mali Tvrdoň a Varga dobré možnosti na zvýšenie náskoku. V polovici stretnutia to však strelecky vyšlo Gachulincovi, O´Connor ešte ustál sériu dorážok v skrumáži pred bránkou Nitry, no na delovku domáceho obrancu už nestačil - 1:1. V 32. min mohol Tvrdoň vrátiť hosťom vedenie, ale zblízka netrafil odkrytú bránku. Prišiel tak trest, v 37. min zamieril v presilovke presne Haščák a "belasí" prvýkrát v zápase viedli.

Nitrania v snahe vyrovnať zvýšili aktivita, narážali však na pozorného Windsora. Ten zasiahol pri šanci Vargu a následne nedokázal skórovať ani Buček. Podarilo sa to až v 52. min Sýkorovi, ktorý po strele Vitaloša napálil puk od mantinelu pred bránku a ten sa šťastne odrazil za bránkovú čiaru - 2:2. V koncovke zápasu mohol rozhodnúť Haščák, ale svoj samostatný únik nepremenil. 

Domáci kanonier si všetko vynahradil v 56. minúte, keď predviedol gólovú lahôdku. Drzo si to namieril cez stred klziska, preštrikoval sa pomedzi obrancov hostí a bekhendom chladnokrvne zavesil pod hornú žŕdku - 3:2. Nitra v závere aj v oslabení skúsila hru bez brankára, ale vyrovnať sa jej už nepodarilo, naopak Haščák gólom do prázdnej bránky skompletizoval hetrik a stanovil na konečných 4:2.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok