Spadnuté stromy, prevrátený autobus a obmedzená doprava. V Česku vyčíňa silný vietor

TA3 TASR
6.2.2022 16:20

Jedna osoba utrpela v nedeľu ľahké zranenia v okrese Beroun v Stredočeskom kraji, kde poryvy silného vetra prevrátili na bok autobus s približne piatimi cestujúcimi, ktorý následne skončil mimo vozovky. Starostlivosť o muža vo veku 87 prevzali záchranári.

shmú vietor veterno dáždnik rúško dážď počasie 1140 px (SITA/AP)
SITA/AP

Informoval o tom portál iDNES.cz. "Haváriu autobusu v (meste) Hořovice v (okrese) Beroun nám krátko pred 12.30 h oznámila záchranná služba. Vodič havaroval na ceste tretej triedy, keď sa s autobusom prevrátil na bok zrejme v dôsledku poryvu silného vetra. Autobus neudržal na ceste," priblížila hovorkyňa krajskej polície Vlasta Suchánková.

Policajti vykonali u vodiča dychovú skúšku, ktorá bola negatívna. Príčinu a okolnosti havárie polícia naďalej vyšetruje. Český hydrometeorologický ústav vydal pre väčšinu územia ČR až do pondelka výstrahu pred silným vetrom. Vietor a sneh komplikujú dopravu na mnohých miestach Českej republiky.

Uzatvorená je napríklad cesta z mesta Boží dar do lyžiarskeho centra Klínovec a tiež v opačnom smere z Ústeckého kraja. Podľa slov hovorkyne polície v Karlovarskom kraji Kateřiny Peškovej sa tam totiž tvoria snehové záveje a jazyky a hrozí i tzv. biela tma. Vodičov vyzvala, aby sa tomuto miestu vyhli.

Hasiči v stredných Čechách od 08.00 h do 13.00 h odstraňovali 11 spadnutých stromov. Pre nahnutý strom museli tiež na pol hodinu zastaviť premávku vlakov na trati medzi obcou Podlešín a mestom Slaný v okrese Kladno, uviedli hasiči a Správa železníc.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok