Nitriansky samosprávny kraj chce vyčleniť milión eur na vykrytie poplatkov za energie

TA3 TASR
6.2.2022 11:59

Nitriansky samosprávny kraj vyčlení pre svoje organizácie dodatočné zdroje na vykrytie zvýšených poplatkov za energie. V prípade, že krajskí poslanci na svojom februárovom rokovaní schvália rozpočtové opatrenie, pôjde na doplatky za energie jeden milión eur.

Nitra hrad Komunálne voľby 1140px (SITA/Martin Havran)
SITA/Martin Havran

Kraj ich vyčlení zo svojho rezervného fondu. „V súvislosti s výrazným nárastom cien energií na svetových burzách existuje veľké riziko rastu cien za nové dodávky elektrickej energie a zemného plynu predovšetkým pre organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti Nitrianskeho samosprávneho kraja. Tým ku koncu uplynulého roka 2021, respektíve v priebehu aktuálneho roka, skončila platnosť zmlúv o dodávke energií,“ pripomenul Úrad Nitrianskeho samosprávneho kraja.

Kraju sa navyše podarilo dosiahnuť v rezervnom fonde vyšší zostatok, ako očakával. „Ten bol k 31. decembru 2021 vo výške 16 950 594,99 eura, čo je o 1 564 821,12 eura viac oproti plánovanému zostatku. Preto navrhujeme vyčleniť finančné prostriedky vo výške jeden milión eur, ktoré budú účelovo určené na zvýšené výdavky spojené s nárastom cien energií v tomto roku,“ uvádza sa v materiáli, ktorý bude schvaľovať zastupiteľstvo Nitrianskeho samosprávneho kraja.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok