V Česku pribudlo viac ako 27-tisíc nakazených. Je to doposiaľ najvyššie číslo za víkendový deň

TA3 TASR
6.2.2022 08:59

V Česku odhalili laboratóriá za sobotu dokopy 27.956 prípadov nákazy koronavírusom, čo je vôbec najviac za víkendový deň od vypuknutia pandémie. U 3992 z nich je podozrenie na reinfekciu – opakovanú nákazu. V nedeľu o tom informoval spravodajský server Novinky.cz s odvolaním sa na údaje zverejnené na webovej stránke českého ministerstva zdravotníctva.

V Česku sa život vracia do normálu, takto vyzerajú nové pravidlá
TASR/AP

Hodnota sedemdňovej incidencie, teda počtu nakazených pripadajúcich na 100-tisíc obyvateľov, po piatkovom poklese v sobotu opäť stúpla - z 2230 na 2283. Situácia v nemocniciach sa však zlepšila. Počet hospitalizovaných s covidom klesol pod hranicu 3-tisíc na 2952, pričom 196 z nich je vo vážnom stave.

Podľa predbežných údajov, ktoré sa pri aktualizácii v priebehu dňa môžu ešte zvýšiť, pribudlo v ČR za sobotu 19 úmrtí súvisiacich s covidom, v piatok celkovo 36 a deň predtým 35.

Vysoké počty nakazených zaznamenané v posledných týždňov v Česku súvisia so šírením nákazlivejšieho variantu omikron, ktorý však zároveň podľa doterajších štúdií spôsobuje väčšinou menej závažný priebeh ochorenia Covid-19 než predchádzajúci dominantný variant delta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok