Rast cien je celosvetový problém a Slovensko je jeho súčasťou, hovorí Kremský

TA3 TASR
4.2.2022 18:10

Rast cien je celosvetový problém a Slovensko je jeho súčasťou. Takto zhodnotil súčasný vývoj v ekonomike predseda hospodárskeho výboru Národnej rady Slovenskej republiky Peter Kremský v najnovšom OĽANOcaste.

Rast cien je celosvetový problém a Slovensko je jeho súčasťou, hovorí Kremský
TASR / Jakub Kotian

Podľa neho je najvyšší čas, aby začala konať Európska centrálna banka. Kroky opozície pokladá v tejto otázke za nekorektné. Je podľa neho populistické obviňovať z celosvetového inflačného trendu slovenskú vládu a bolo by naivné tváriť sa ako majstri sveta, ktorí dokážu tento vývoj zvrátiť.

Vláda však môže podľa neho pomôcť tým, ktorí to najviac potrebujú. Kremský preto očakáva, že koalícia sa na konkrétnych opatreniach dohodne do polovice februára.

Podľa Kremského by mal guvernér Národnej banky Slovenska Peter Kažimír opustiť svoj post po obvinení v súvislosti s úplatkom 50-tisíc eur v kauze Mýtnik. Predseda hospodárskeho výboru NR SR tiež nechápe Kažimírov optimizmus v otázke inflácie a pripisuje ho tomu, že guvernér má svoj pôvod v opozičnej strane Smer-SD. Táto strana je podľa Kremského známa najmä svojím populizmom. Nepokladá preto za správne, že guvernér Národnej banky Slovenska nehovorí ľuďom pravdu a chlácholí ľudí sladkými rečami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok