Známe hračkárstvo sa zamiešalo do politiky. Na Slovensku nechce cudzie vojská ani základne

TA3/hm
4.2.2022 14:04

Reklama, akú by ste na e-shope s bábikami a autíčkami nečakali. Hračkárstvo Dráčik zverejnilo na webe svojej internetovej predajne s detským sortimentom reklamný banner, ktorým reagovalo na politické dianie v súvislosti s obrannou dohodou medzi Slovenskom a USA a rastúcim napätím na Ukrajine.

Hračkárstvo Dráčik komentovalo politickú situáciu na Ukrajine
reprofoto

Predajňa s oranžovým maskotom so zeleným chvostom, v ktorej dostať okrem spoločenských hier, autíčok a bábik aj plastové napodobeniny zbraní, zverejnila na úvodnej stránke svojho internetového obchodu reklamné bannery s textami, ktoré reagujú na politické dianie na Slovensku a v susednej Ukrajine. Obdĺžnikový obrázok si všimli viaceré médiá aj marketingoví pracovníci.

reprofoto dracik.sk

Vyradia hračky s vojenskou tematikou?

"Slováci si želajú mier pre všetky národy. Chceme naše územie bez cudzích vojsk a základní," uvádza sa v prvom reklamnom banneri v modrej farbe. Jednoduchý vizuál dopĺňa biela holubica, považovaná za symbol mieru. V druhom banneri, ktorý sa zobrazuje na webe na rovnakej pozícii len v červenej farbe, hračkárstvo vyzýva myslieť na budúcnosť detí. "Kto chce mier, bude mať mier, kto chce vojnu, bude mať vojnu. Zbraňami mier nedosiahneš. Myslite na budúcnosť detí."

Dráčik_reklama reprofoto dracik.sk

Ako pre TA3 uviedol marketér Braňo Zajaček, vyjadrovanie súkromného názoru majiteľov značky v akejkoľvek sfére a bez ohľadu na sympatie k akémukoľvek subjektu v rámci politického spektra, sa mu zdá nešťastné. Najmä, ak ide o známu značku, ktorej môže takáto prezentácia vo výraznej miere poškodiť.

"Ak sa rozprávame konkrétne o týchto banneroch a dotiahnutí myšlienky do konca, mohlo by byť pochopiteľné vyradenie konkrétnej skupiny hračiek s vojenskou tematikou a zbrane zo sortimentu - ak by šlo o kampaň," reagoval na krok hračkárstva. "Nemyslím si však, že je za tým niečo iné, ako pretlačenie názoru majiteľov na aktuálnu situáciu cez platformu, ktorú majú k dispozícii - v tomto prípade cez hračkárstvo. Biznisovo je to irelevantné, z pohľadu sortimentu dokonca úplne nevhodné," uzavrel. O vyjadrenie sme v tejto súvislosti požiadali aj predajňu Dráčik.

Hračkárstvo zverejnilo banner v čase, kedy minister zahraničných vecí Ivan Korčok a minister obrany Jaroslav Naď vycestovali do Washingtonu potvrdiť obrannú dohodu so Spojenými štátmi americkými. Signatárom dohody bol za slovenskú stranu minister Naď, za americkú šéf diplomacie USA Antony Blinken. Odobriť ju musí ešte Národná rada Slovenskej republiky, následne ju má ratifikovať prezidentka Zuzana Čaputová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok