Česká polícia našla telo v sude, obeťou bol Slovák. Ide o vraždu spred 10 rokov

TA3 ČTK
4.2.2022 11:43

Polícia obvinila muža a ženu zo spoluúčasti na vražde muža zo Slovenska, ktorú mali spáchať pred desiatimi rokmi v českom regióne Jindřichohradecko. Páchatelia telo v sude zakopali pod zem a zaliali betónom. Kriminalisti zadržali dvojicu vo štvrtok. Hrozí im trest odňatia slobody na 10 až 18 rokov.

polícia česko (ČTK)
ČTK

Na webe juhočeskej polície o tom informoval hovorca Jiří Matzner. Vyšetrovatelia zatiaľ podali návrh na vzatie muža do väzby.

Informácia o zakopanom tele v sude sa podľa hovorcu dostala k polícii v minulom roku prostredníctvom ich kontaktu z prostredia drogovej scény. Pátranie ich v októbri priviedlo do domu v Jindřichohradecku, kde našli telo zabalené v látke a ukryté v plastovom sude pod betónovou podlahou v pivnici. "V sude bol 26-ročný muž so smrteľným bodným zranením hrudníka. Kriminalisti zistili aj totožnosť tejto obete, pochádzal zo Slovenska a narodil sa v roku 1986," uviedol Matzner.

Vyšetrovatelia neskôr podľa hovorcu zisťovali týždne, ako sa muž zo Slovenska dostal do Juhočeského kraja a kto a kde ho naposledy videl. Pátranie ich priviedlo k aktuálne obvinenej dvojici, 34-ročnému mužovi zo Slovenska a k žene z mesta Jindřichov Hradec, ktorá sa narodila v roku 1993.

Vražda sa podľa polície stala ešte v roku 2012. Obvinená mala doma uspať svojho priateľa a potom dať znamenie svojmu komplicovi, ktorý vošiel do bytu a v obývačke uspatého soka usmrtil nožom. "V pivnici domu ho potom v plastovom sude zakopal meter pod podlahou a zalial betónom," doplnil Matzner.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok