Grécke súostrovie Santorini zasiahlo silné krupobitie. Situácia pri neďalekom letisku je komplikovaná

TA3 TASR
3.2.2022 20:41

Vlna extrémneho počasia pokračovala v Grécku aj vo štvrtok. Pozornosť miestnych médií sa tentoraz zamerala na populárne dovolenkové súostrovie Santorini, ktoré zaznamenalo silné krupobitie.

dážď búrka lejak prietrž mračien počasie 1140 px (SITA/AP)
SITA/AP

Informovala o tom agentúra DPA. "Santorini sa topí v krúpach. Zlé počasie sprevádzané krupobitím a silným vetrom zanechalo po sebe stopy. Potoky sa zmenili na rieky a situácia neďaleko miestneho letiska je zložitá," napísal grécky denník To Proto Thema. "Silné krupobitie v centrálnej časti ostrova Thérá spôsobilo problémy v doprave. Magistrát je v pohotovosti a primátor mesta od rána koordinuje všetky akcie," uviedol miestny spravodajský server Neasantorinis.gr. Na sociálnych sieťach sa podľa DPA objavili zábery, na ktorých bolo vidieť stekať blato ulicami malebných obcí.

Grécko čelí prejavom nezvyčajne chladného počasia už druhú zimu. V Aténach koncom januára snehová fujavica na niekoľko dní ochromila dopravu a spôsobila značné výpadky elektriny. Grécky premiér Kyriakos Mitsotakis sa pod tlakom kritiky musel ospravedlniť verejnosti za to, že jeho vláda nebola pripravená na snehovú kalamitu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok