Toyota ukázala SUV Sequoia v novej generácii

TA3/SZ
3.2.2022 18:30

Toyota predstavila novú generáciu modelu Sequoia, ktorá je najväčším SUV modelom značky. Čo všetko novinka so sebou prináša?

Toyota ukázala SUV Sequoia v novej generácii
Toyota

V prvom rade treba povedať, že Sequoia sa na náš trh oficiálne bohužiaľ nedostane. Je určená primárne pre americký trh. Svoje zameranie na Ameriku potvrdzuje nie len rozmermi, ale aj dizajnom. Prednú časť tvorí masívny nárazník s rozmernou maskou chladiča, uprostred ktorej si miesto našlo logo automobilky.

Pomerne veľké sú aj svetlomety v tvare ypsilonu, ktoré svojim vzhľadom zapadajú do celkového dizajnu novinky. V zadnej časti nájdeme taktiež mohutný nárazník a veľké kufrové dvere s označením modelu v spodnej časti. Zadné LED svetlomety pôsobia taktiež mohutne a siahajú až do blatníku zadného kolesa.

Toyota Toyota

Interiér pôsobí kvalitne a moderne, že čo vďačí najmä digitálnemu prístrojovému panelu a v prípade vyššej výbavy aj 14 palcovému dotykovému displeju infotainmentu. Samozrejmosťou je Apple CarPlay a dokonca aj funkcia Apple Podcasts. Vďaka veľkým rozmerom karosérie ponúka aj vnútorný priestor množstvo miesta pre celú posádku s maximálnym komfortom.

O pohon sa stará dvakrát preplňovaný 3.5 litrový šesťvalec i-Force MAX, ktorému napomáha malý elektromotor. Sústava spoločne generuje výkon 443 konských síl a 790 Nm krútiaceho momentu, ktorý je prenášaný v závislosti od verzie buď na zadnú nápravu, alebo všetky štyri kolesá prostredníctvom 10 stupňovej automatickej prevodovky.

Za príplatok bude možné objednať aj vzduchový podvozok, vďaka ktorému bude komfort jazdy ešte o level vyššie. Univerzálnosť novinky podčiarkuje aj možnosť ťahania až vyše 4 tonového nákladu. Prvé kusy sa k svojim majiteľom dostanú už v priebehu druhej polovice roku 2022.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok