Obce na severe Slovenska bojujú so snehovou kalamitou. Vyhlásená bola aj mimoriadna situácia

TA3
3.2.2022 12:58

Sever Slovenska zápasí so snehovou kalamitou. Viaceré obce vyhlásili mimoriadnu situáciu. V plnom nasadení sú aj energetici. Prácu im komplikuje ťažko prístupný terén.

K mimoriadnej udalosti došlo v obci Kraľovany, kde na vedenie vysokého napätia spadol strom. Energetici sa museli na neprístupné miesto splaviť a dokonca využiť aj vrtuľník.

Zhodou okolností to bolo na najhoršom možnom mieste, pretože nám vodiče skončili v rieke Orava. Teraz sa s tým musíme nejako vysporiadať, je to fakt zložitý terén, neprístupné miesto. A jediná možnosť, ako sa môžu naši elektromontéri dostať na druhú stranu, bolo pomocou raftu. Na rafte sa splavili, vylodili sa na opačnom brehu a teraz musia všetko pripraviť, aby mohol priletieť vrtuľník a pomocou vrtuľníka dostaneme aj náradie , aj malý báger a takisto aj nový stĺp na druhú stranu. Starý stĺp takisto odletí s vrtuľníkom a potom sa prichystá všetko na to, aby sa mohol osadiť nový stĺp. Ten sa zabetónuje a potom sa natiahnu vodiče,“ opísal situáciu hovorca SSD Miroslav Gajdoš.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok