Proces s Karolom Hochschornerom sa blíži ku koncu, je obvinený zo sprenevery

TA3 TASR
3.2.2022 11:17

Proces s Karolom Hochschornerom v kauze predaja budovy Ravak Slovakia sa blíži k záveru. Je možné, že na najbližšom pojednávaní, ktoré sa má uskutočniť 11. marca na Okresnom súde Bratislava V, sa skončí dokazovanie a budú prednesené záverečné reči.

súd súdy pojednávanie súdna sieň justícia 1140 px SITA/Branislav Bibel
SITA/Branislav Bibel

Potvrdil to hovorca Krajského súdu (KS) v Bratislave Pavol Adamčiak. Na stredajšom (2. 2.) pojednávaní sa vykonávali listinné dôkazy. Najbližšie má súd rozhodovať o návrhoch obhajoby na doplnenie dokazovania. "Oboznámi ďalšie listinné dôkazy predložené procesnými stranami, pričom je možné, že na tomto hlavnom pojednávaní bude skončené dokazovanie a budú prednesené záverečné reči," priblížil hovorca.

Ako konateľ a menšinový vlastník spoločnosti Ravak Slovakia sa mal Karol Hochschorner podľa obžaloby v roku 2015 snažiť nevýhodne a bez vedomia spoločnosti predať budovu s obchodnými priestormi na Einsteinovej ulici v Bratislave. Za to bol v roku 2015 odvolaný z pozície konateľa. Spôsobená škoda v prípade dokonania skutku by bola podľa obžaloby viac ako 5,5 milióna eur. Obžaloba sa týka sprenevery v štádiu pokusu.

Témy: Bratislava Sud
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok