Bude mať parlament problém prijímať zákony? Medzi poslancami sa rýchlo šíri omikron

TA3
2.2.2022 18:59

Do dvoch týždňov môže mať Národná rada SR problém prijímať zákony. Dôvodom je práve rýchlo sa šíriaci omikron medzi poslancami. Vedenie parlamentu pripravilo plán ako zabezpečiť chod štátu. Nepôjde ale o hlasovanie za igelitom ako sme to zažili v prvej vlne.

Keď k tomu prirátame osobné dôvody, či iný zdravotný problém, Národnej rade hrozí kolaps. Len v prvý rokovací deň chýbalo 20 zákonodarcov a situácia zďaleka nie je tam, kam až môže zájsť. Národná rada má aj plán B. Z pléna by opäť mohli hlasovať aj pozitívni poslanci. Nešlo by o staré známe igelitové plachty. Na kolegov by sa pozitívni tentoraz dívali zhora.

Poslanci už nemusia ani získať špeciálnu výnimku hlavného hygienika. Vyhnú sa tak ďalšej kontroverzii. V očiach zákona už patria ku kritickej infraštruktúre. Pre omikron sa opäť otvorila otázka, prečo stále nie je možnosť za výnimočných okolností hlasovať na diaľku.

Nová technológia by v parlamente mohla byť realitou najskôr na budúci rok. Všetko by ale záviselo od toho, či sa nájde dostatok peňazí a ako rýchlo sa podarí zariadenie obstarať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok